reklama 11D

První Paragan Jump Tour je zakončena, organizátor láká na další ročník

ikonka

Ve dnech 14. – 15. září proběhlo v Hradištku u Sadské finále nového skokového seriálu Paragan Jump Tour určený amatérským jezdcům a to do obtížnosti stupně L. V nejvyšší kategorii v rámci tohoto seriálu si ve finále nejlépe vedla Lenka Heřmanová.
20.09.2019 10:31  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

Jezdecký areál v Hradištku u Sadské hostil v polovině září finálový víkend nového skokového seriálu pro amatérské jezdce, Paragan Jump Tour. Pro soutěžící byli připraveny hodnotné finanční a věcné ceny v celkové výši 150 tisíc korun a honosné dekorování všech finálových soutěží.
 
V sobotu se konalo finále hobby soutěží a poslední osmé kolo oficiálních soutěží. Sobotní hobby soutěže a nedělní oficiální soutěže byly ohodnoceny dvojnásobným počtem bodů, což mohlo pořadím v celkovém umístění pěkně zamíchat. U oficiálních soutěží bylo celkové pořadí ještě více otevřené, protože po nedělní soutěži za dvojnásobný počet bodů následovalo finále pro deset jezdců s nejvyšším bodovým ziskem.
 
V sobotním finále hobby do šedesáti centimetrů zvítězila Anna Urbanová, na druhém místě se dokončila Marcela Mejstříková a třetí příčku obsadila Barbora Borovičková.
 
V soutěži hobby do sedmdesáti centimetrů potvrdila víztězství Sabina Pelc, druhou příčku obsadila Michaela Hykešová a třetí Anna Urbanová.
 
V oficiálních soutěžích se finále uskutečnilo v neděli a do finálového parkuru postupovalo vždy deset jezdců s nejvyšším bodovým ziskem, všechny tyto parkury se jely na čas.
 
V soutěži ZM zvítězila Ing. Monika Sýkorová a stala se tak absolutní vítězkou seriálu na tomto stupni, druhé místo obsadila Barbora Hurt Hrubešová a třetí Lenka Zástěrová.
 
Do soutěže Z s první příčky nastupovala Michaela Zapletalová, ale bohužel kvůli smolnému pádu byla vyloučena, v této soutěži tak zvítězila Mgr. Petra Tvrdíková, druhé místo obsadila Nikola Boháčová a pro třetí příčku si dojela Barbora Hurt Hrubešová.
 
Vítězství v soutěži ZL pro sebe ukořistila Kateřina Zigová, druhé místo patřilo Barboře Hurt Hrubešové a třetí příčka Dominice Hrubešové.
 
V nejvyšší soutěži v rámci seriálu Paragan Jump Tour, soutěži st. L si nejlépe ve finále vedla Lenka Heřmanová, která se tak stala absolutní vítězkou před druhou Jaroslavou Špurkovou a třetí Romanou Vochozkovou.
 
Finále seriálu Paragan Jump Tour se díky zájmu jezdců a jezdecké veřejnosti stalo jednou z největších parkurových závodů v Čechách na této úrovni. Zeptali jsme se organizátora a ředitele seriálu pana Davida Russwurma, jaké jsou jeho další plány s tímto seriálem.
 
„Těší nás zájem jezdců o tento seriál a budeme s ním pokračovat i v dalších letech, pro příští sezonu chystáme rozšíření na Moravu, čímž se stane seriálem na národní úrovni a bude tak největším počinem parkurových soutěží na této úrovni. Dále bychom rádi určili konkrétní kategorizaci jezdců v rámci bodování v seriálu a vylepšili průběh samotného finále. Čekají nás teď jednání s jednotlivými areály, sponzory a kompletní příprava na příští sezonu tak, aby jezdci byli ještě více spokojeni s tímto seriálem. Budu se snažit udělat vše pro to, aby se úroveň těchto mítinků ještě více zvedla. Vždy je co vylepšovat."
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Foto Lenka Šilhová, Viktor Král




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE