reklama 11D

Blíží se finále Paragan Jump Tour 2019, pořadatelé rozdají 150 tisíc

ikonka

Nový skokový seriál Paragan Jump Tour pro amatérské jezdce je před svým samotným finále, které se uskuteční 14. – 15. září v Hradištku u Sadské. Celková dotace na tento víkend je 150 tisíc korun, a tak patří k nejbohatším akcím v rámci této úrovně.
04.09.2019 07:59  |  Autor: David Russwurm  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
V sezoně 2019 poprvé běží skokový seriál pro hobby, začínající a mírně pokročilé jezdce s názvem Paragan Jump Tour. Uskutečnilo se již osm kol hobby závodů a sedm kol oficiálních soutěží napříč areály v Čechách.
 
V sobotu 14. září proběhne finále hobby soutěží, kde budou jezdci moci získat dvojnásobný počet bodů do průběžného žebříčku bodování a poslední osmé kolo oficiálních soutěží za standardní počet bodů. 
 
V neděli 15. září pak proběhne vyvrcholení oficiálních soutěží - finále všech těchto soutěží se uskuteční jako jednokolová soutěž s finále pro 10 jezdců s nejvyšším počtem získaných bodů v rámci seriálu Paragan Jump Tour, přičemž v prvním kole jezdci získají dvojnásobný počet bodů. V oficiálních soutěžích tak během víkendu může jezdec získat až 60 bodů!
 
Všechny soutěže se o tomto víkendu jedou jako otevřené. Přihlásit se tak může kdokoli a zažít tak atmosféru velkých závodů.
 
V příštím roce se seriál posune jak na výškách parkuru, kdy budou zařazeny soutěže stupně S* a S**, které se v rámci finále pojedou jako vložené a navíc se seriál rozroste o moravskou část, která se pojede zvlášť a bude tak mít svůj samostatný žebříček.
 
Hobby soutěže se v rámci seriálu Paragan Jump Tour konají na výškách překážek 60, 70 a 80 centimetrů. V soutěži hobby 60 cm vede Urbanová Anna se ziskem 99 bodů, na druhé příčce je Borovičková Barbora se ziskem 75 bodů, která se o tuto příčku dělí s Mejstříkovou Marcelou.
Soutěž hobby 70 cm ovládla Pelc Sabina se ziskem 116 bodů, která má náskok 51 bodů před druhou Hykešovou Michaelou, a aby se stala absolutní vítězkou této kategorie, jí tak stačí se této soutěže zúčastnit, na třetí příčce je Urbanová Anna, která ztrácí na druhou jezdkyni pouhé tři body.
V soutěži hobby 80 cm je na prvním místě opět Sabina Pelc se ziskem 109 bodů, druhá Eliška Jindrová na ni ztrácí 22 bodů a třetí Michaela Hykešová ztrácí další dva body.
Vzhledem k tomu, že se soutěže ve finále jedou za dvojnásobný počet bodů mohou do medailových pozic promluvit i další jezdci a až finále tak rozhodne o medailových pozicích a dalším pořadí.
V hobby soutěžích bude dekorováno 5 jezdců, nejlepší koně v jednotlivých soutěžích budou dekorováni dekorovací dekou, první tři jezdci poháry, šerpou a šampaňským a mezi pět prvních se rozdělí finanční a věcné ceny.
 
Oficiální soutěže se v rámci seriálu konají na stupních obtížnosti ZM, Z, ZL a L*/L**.
V soutěži ZM se na prvním místě nachází Thomas Ilona se ziskem 81 bodů, na druhém místě je Gromošová Nicola, která ale ze seriálu odstoupila z důvodu těhotenství a o třetí příčku se dělí dvě jezdkyně Dosoudilová Michaela a Zástěrová Lenka.
Soutěž Z vede Zapletalová Michaela se ziskem 82 bodů, druhá Boháčová Nikola na ni ztrácí osm bodů a na třetí příčce je odstupující Gromošová Nicola, a tak se na tuto příčku posouvá Barbora Hurt Hrubešová.
V soutěži ZL vede Špurková Jaroslava se ziskem 87 bodů, na druhé dělené příčce je Nikola Boháčová a Barbora Slavíková.
Nejvyšší soutěž v rámci tohoto seriálu st. L*/L** vede Jaroslava Špurková před Romanou Vochozkovou a třetí Barborou Slavíkovou.
Tím že je během finálového víkendu možní získat až 60 bodů do žebříčku bodování oficiálních soutěží a do samotného finále postupuje 10 jezdců je tak vše otevřené a do medailových pozic tak může zasáhnout hodně jezdců a pořadím tak řádně zamíchat.
V oficiálních soutěžích bude dekorováno 5 jezdců, nejlepší koně v jednotlivých soutěžích budou dekorování dekorovací dekou, první tři jezdci poháry, šerpou a šampaňským a mezi pět prvních se rozdělí věcné ceny a mezi deset jezdců ty finanční a jezdci na 4. – 10. místě obdrží účastnické ceny.
Určitě se tak můžete těšit na atraktivní a zajímavé závody plné napětí a soutěživosti.
 
Foto archiv pořadatele




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE