reklama 11D

Přípravy na Jezdecký festival pokračují. Na hygienu bude vysoký důraz

ikonka

S ohledem na množící se obavy z rušení sportovních akcí v souvislosti se situací kolem šířící se nákazy koronavirem Covid-19 pořadatelé Jezdeckého festivalu v Královicích u Slaného informují, že přípravy na akci probíhají dle plánu.
05.03.2020 12:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Bezpečnostní rada státu tento týden rozhodla, že stát nebude rušit či omezovat shromáždění nad 5000 lidí, pořadatelé je ale budou muset hlásit hygienikům. Jezdecký festival v Královicích u Slaného, jehož sedmý ročník je naplánován na termín od 20. do 22. března 2020, nespadá ani do této kategorie, neboť denní návštěvnost se pohybuje pod hranicí 1000 osob. Během všech tří dnů se tak nepředpokládá, že by akci navštívilo více jak 2500 diváků.
 
„Určitě v tuto chvíli pro nás nepřipadá v úvahu jak zrušení Jezdeckého festivalu, tak ani omezení účasti diváků. Nemyslíme si, že by to v tuto chvíli bylo na místě. – Každopádně se budeme plně řídit pokyny státních orgánů. Pokud průběh akce či přítomnost veřejnosti nebude zakázána, čistě z preventivních důvodů k těmto krokům nebudeme přistupovat. Nechceme tím přispívat k dalšímu šíření přehnaných obav z nákazy,“ uvedl ředitel závodů Josef Malinovský.
 
„Ve spolupráci s provozovatelem areálu Královický dvůr určitě budeme klást vysoký důraz na hygienu. Maximálně se vynasnažíme, aby bylo trvale dostupné dostatečné množství dezinfekčních prostředků, zejména na toaletách. – Dále apelujeme na návštěvníky i aktivní účastníky Jezdeckého festivalu, aby pečlivě a zodpovědně vyhodnotili svůj zdravotní stav a v případě, že se nebudou cítit zdravě, aby se akce nezúčastnili. Po všechny tři dny budeme průběh závodů vysílat živě prostřednictvím internetové televize EquiTV, a tak žádný fanoušek jezdeckého sportu o nic nepřijde. Na druhou stranu pevně doufáme, že strach z nákazy neodradí od návštěvy Jezdeckého festivalu ty, kteří mají rádi tento sport a v účasti na akci jim nic nebrání,“ dodal Josef Malinovský.
 
Podrobnosti o programu Jezdeckého festivalu najdete na stránkách www.jezdeckyfestival.cz, kde je také možné si zakoupit on-line vstupenky za zvýhodněnou cenu.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE