reklama 11B

Jezdecký festival v pátek nabídne čtyři skokové soutěže. Voltiž nebude

ikonka

Pořadatelé Jezdeckého festivalu přistoupili ke změně pátečního programu. Velký zájem je o účast v drezurách, naopak je tomu u voltiže, kterou nahradí dvě nově vypsané parkurové soutěže ZM a Z s návazným rozeskakování. Voltižní exhibice bude v neděli.
28.02.2020 15:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Sedmý ročník Jezdeckého festivalu proběhne v Královicích u Slaného od 20. do 22. března. Pořadatelé oproti předchozímu ročníku přesunuli drezuru a voltiž z neděle na pátek, což se v kombinaci s jinými úlohami setkalo s pozitivním ohlasem u drezurních jezdců. Těch se již déle jak tři týdny před akcí přihlásilo výrazně více než v minulosti. 
 
„Předpokládáme, že se tři vypsané drezurní soutěže pojedou zhruba do 15.00 hodin, jelikož by mohlo proběhnout až padesát startů. Už v tuto chvíli máme nahlášených kolem třiceti dvojic,“ konstatoval ředitel závodů Josef Malinovský.
 
Opačná odezva nastala u voltižních účastníků, z nichž se 28. února nepřihlásil nikdo. Pořadatelé proto kontaktovali zástupce této disciplíny, kteří udělali orientační průzkum mezi subjekty zastoupenými při Jezdeckých festivalech v minulých letech. Z něho vyplynulo, že počty startujících by letos byly výrazně nižší. Důvodem je především skutečnost, že se voltižní soutěže pojedou ve všední den (byť v odpoledních hodinách), což je pro mnohé problematické jak z hlediska zajištění volna, tak s ohledem na dopravu i vzdálenost cvičenců a koní z Moravy. 
 
„S lítostí musíme oznámit, že se voltižní soutěže letos při Jezdeckém festivalu neuskuteční. Voltiž však zastoupena bude, a to minimálně v neděli, kdy by měli předvést exhibiční vystoupení členové Tělovýchovné jednoty Slovan Frenštát pod Radhoštěm,“ uvedl Malinovský.
 
Vzhledem ke zrušení voltižních soutěží byly vypsány na pátek nově dvě parkurové soutěže na stupních obtížnosti ZM a Z s následným rozeskakováním (v rozpisu soutěže č. 24 a 25). Večerní honební skákání „Speed and Music“ bylo upraveno na výšku 110 centimetrů. Na něj naváže divácky atraktivní Mini-Maxi a večerní program uzavře show program Jump and Drive – tedy klání dvoučlenných týmů složených z parkurových jezdců a vozatajů. 
 
Aktualizovaný rozpis závodů najdete na www.jezdectvi.org, do záznamu závodů se příp. dostanete přes přímý odkaz na webu www.jezdeckyfestival.cz.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE