reklama 11D

Dvě slova způsobila paniku. Hvězdného trenéra vyděsila "záhadná" SMS

ikonka

Trenér Nicky Henderson připravil už mnoho vítězů na festivalu v Cheltenhamu. V posledních dnech si však na vlastní kůži vyzkoušel, že napjatá atmosféra před svátkem britské překážkové sezony občas přináší i vtipné situace.
19.02.2020 11:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Poslední týdny před National Hunt Festivalem se ve velkých britských a irských stájích nesou ve znamení příprav. Jak v pondělí prozradil novinářům Nicky Henderson, někdy může mít "horečka" před Cheltenhamem i humorné momenty.
 
Hvězdný trenér z britského Lambournu připravuje mimo jiné favorita RSA Insurance Novices’ Chase Champa. Na sobotní dostihy do Ascotu podle listu Racing Post odjížděl s vědomím, že osmiletý hnědák v majetku Johna McManuse se nachází ve velké pohodě.
 
Pak však Hendersonovi přišla sms zpráva od asistenta Charlieho Morlocka, která ho naprosto vyděsila. "Měli jsme pár startujících koní v pátečním Fakenhamu, ale před odjezdem do Ascotu jsem je neviděl. Načež mi přišla od Charlieho ta zpráva," vyprávěl Henderson.
 

Foto: Murzabajev bojoval o Velkou cenu. Imprese ze Svatého Mořice

 
Asistent mu napsal: "Fix Sun je OK. Champ mystery lame (Champ záhadné zchromnutí) - nic jasného."
 
"Myslím si: Cože, Champ je chromý? Vždyť byl ráno naprosto v pohodě, co se přihodilo? A co znamená záhadné zchromnutí?" popsal Henderson v Racing Postu své myšlenkové pochody.
 
Nakonec se ukázalo, že asistent trenéra neměl na mysli Champa, ale koně Champagne Mystery, který běžel o den dříve ve Fakenhamu. "Dost jsme se tomu nasmáli. Když jsem si tu svoji esemesku přečetl znovu, tak mi došlo: No jo, dalo se to číst i takhle," reagoval Morlock.
 
 
Ilustrační foto: britishhorseracing.com




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE