reklama 11D

Přijme Syndikát V3J výzvu? Nagano Gold může potkat japonskou hvězdu

ikonka

Hned do několika grupových dostihů je přihlášen Nagano Gold. Trenéra Václava Luku a stáj Syndikát V3J čeká v příštích týdnech nelehké rozhodování, které destinaci dát přednost. Kromě Německa je stále ve hře Francie, zcela vyloučena není ani Anglie.
02.07.2020 15:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Na japonské soupeře narazil Nagano Gold už v loňské Ceně vítězného oblouku. Teď se před českým Koněm roku 2019 rýsuje potenciální souboj se skutečnou hvězdou japonské scény. Šestiletý hřebec stáje Syndikát byl V3J tento týden přihlášen do Ceny Evropy (Gr.1, 2400 m), kam předběžně směřuje také šestiletá Deirdre.
 
Tradiční dostih konaný v Kolíně nad Rýnem, jehož kvalita v posledních letech výrazně utrpěla kvůli problematickému termínu dva týdny před Cenou vítězného oblouku, se letos vzhledem k mimořádným poměrům v době pandemie poběží už 15. srpna. Tím představuje optimální zastávku grupa 1 scény před Velkou cenou Badenu i samotným “Arc”.
 
Navzdory snížené celkové dotaci 77 500 eur projevily zájem týmy 39 koní včetně čerstvého vítěze Coronation Stakes Ghaiyyatha, Naganova loňského přemožitele z Ascotu Defoa, Old Persiana, vítězů německého derby Laccaria a Windstosse a celé řady dalších třídových vytrvalců. Hlavní ozdobou by však mohla být právě vítězka loňského Nassau Stakes (Gr.1) a třetí z Qipco Champion Stakes Deirdre z tréninku Mitsuru Hašidy.
 

Čtěte více: Nagano Gold druhý v grupě 1! Nová taktika vznikala v zimě, řekl Luka

 
"Deirdre poběží tento víkend v Eclipse Stakes proti Enable. Šance, že se poté vydá právě do Kolína nad Rýnem, jsou poměrně vysoké. Mohl by to být její poslední start před Cenou vítězného oblouku," řekl serveru Galopponline šéf technického úseku Deutscher Galopp Rüdiger Schmanns.
 
S otazníkem však zatím zůstává i účast Nagano Golda, který minulou neděli druhým místem v Grand Prix de Saint-Cloud potvrdil nadějné zprávy ze stáje o své stoupající formě. Trenér Václav Luka mladší už nějaký čas avizuje, že by svého svěřence rád vyzkoušel na německé scéně gr.1, majitelé hřebce však dlouhodobě preferují starty ve Francii a Anglii.
 
Nagano Gold je kromě Ceny Evropy přihlášen také do srpnového Fürstenberg-Rennen (Gr.3) v Berlíně a zejména do Velké ceny Badenu, kam 13. září směřují prakticky totožní soupeři jako do Ceny Evropy. Luka připustil také úvahy o zopakování účasti v Grand Prix de Deauville (Gr.2), kde hnědák loni finišoval po nešťastném průběhu dostihu třetí. I přes současné administrativní komplikace není zcela ze hry ani návrat do Anglie.
 
Pokud by Nagano Gold zamířil do Ceny Evropy, navázal by na svého předchůdce Darsalama. Kůň roku 2004 a 2005, jehož trénoval Arslangirej Šavujev v Mostě, získal před šestnácti lety třetí místo, 1 1/4 délky za vítěznou Albanovou. V roce 1967 se pokoušel o úspěch v Kolíně nad Rýnem také vítěz Československého derby Silver z hřebčína Napajedla.
 
 

Krátce z turfu

 
Čtyři koně byli ve čtvrtek dohlášeni do Českého derby. Vedle na Slovensku trénovaného vítěze karlovarského trialu Opasana směřují do derby také Zariyannka, Markoni LP a Polish King. Trenér Zdeno Koplík tak v případě druhé z Velké jarní ceny splnil to, co avizoval v úterním Podcastu EquiTV. Naopak škrtnuti byli již vykastrovaný Albatros, Francesca Bella, Achird, Hunter's Rules či Il Est General. Ve hře zůstává 35 tříletých hřebců a klisen.
 
Pětiletá tmavá hnědka Cosmic Magic ze stáje U krále Matyáše UH velmi lehce ovládla Nagrodu Otwarcia Sezonu Przeszkodowego (4200 m, 20 000 zl) v rámci přeloženého zahajovacího mítinku Wroclawi. Svěřenkyni Radima Bodláka odjezdil Niklas Lovén.
 
 
Foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE