reklama 11A

Pražská O2 arena se mění na jezdecké závodiště

ikonka

V pondělí 10. prosince již naplno vypukly přípravy pražské O2 areny na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs. Stáje a tréninková plocha jsou již téměř hotovy a nyní se intenzivně pracuje na závodním kolbišti.
10.12.2018 17:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
„Zatím vše probíhá podle plánu. Máme postavené tři stany. První bylo hotové opracoviště o rozměrech 50 x 25 metrů, kde se jezdci s koňmi budou připravovat před soutěžemi. V dalších stanech jsou stáje, které jsou odděleny pro koně startující v parkurových soutěžích a pro ty, kteří vystupují v rámci show programu,“ přibližuje šéf organizačního týmu Jan Andrlík.  
 
Důraz je kladen na komfort koní, a to i při případné nepřízni počasí. Všechny stany jsou propojeny tak, že ze stájí koně projdou „suchou nohou“ až na opracoviště. Aby účastníkům nebyla zima, veškeré kryté prostory budou temperované. „Dočasné stavby plánujeme vyhřívat na rozdíl zhruba 10 až 12 stupňů, takže teploty očekáváme dle předpovědi počasí do 15 stupňů. O něco chladněji, než je zvykem, bude v samotné O2 areně, jelikož před vstupem na kolbiště se nachází malé opracoviště. Tam jezdci a koně na ploše 40 x 12 metrů mají před svým startem možnost absolvovat ještě tzv. last jump. Tento prostor budou oddělovat závěsy, které zmírní proudění chladného vzduchu do haly, ale přesto se počítá s tím, že v hledišti bude kolem 18 až 20 stupňů Celsia,“ upozorňuje Jan Andrlík.
 
Během pondělí technici dokončili v aréně montáž světelného parku a veškerého dalšího vybavení pro doprovodný program. Také se položil povrch, který odděluje ledovou plochu a pískovou vrstvu. Ta se začne pokládat v pondělí večer, aby se vše stihlo do úterka nachystat. „Harmonogram máme rozepsaný doslova po minutách, ale věříme, že vše zvládneme bez potíží,“ dodává Andrlík.
 
První koně do areálu začnou najíždět v úterý odpoledne. Než se tak stane, pracovníci připraví do stájových boxů podestýlku. „Ještě dokončujeme systém napájení a také vodu pro mytí koní. Voda musí být vyhřívaná nejen proto, aby nezamrzla v případě nízkých teplot, ale i z toho důvodu, že koně nemohou pít ledovou vodu,“ zmiňuje ředitelka závodů Klára Damborská. „Všichni koně mají stejné podmínky. Jsou pro ně připraveny boxy, v nich je koberec izolující spodní asfaltový podklad a speciální bezprašné piliny. Kromě podestýlky zajišťujeme pro koně ještě seno. Další krmiva si účastníci vozí sami, případně jim je zajišťují jejich stálí dodavatelé,“ pokračuje Damborská.
 
Veškeré přípravy areálu musí být dokončeny do úterního dopoledne, jelikož v odpoledních hodinách již začíná standardní závodní provoz. Stáje se sice otevírají oficiálně v 16 hodin, ale organizátoři počítají i s možností, že někteří koně dorazí o něco dříve. „Provoz v hale pak zahájíme ve středu v poledne. Po obědě totiž začíná veterinární přejímka a poté tzv. Warm-Up, tedy první trénink,“ doplňuje Klára Damborská.
 
Poslední možnost tréninku budou mít jezdci a koně ve čtvrtek dopoledne, v podvečerních hodinách pak vše vypukne naplno zahajovací soutěží, po níž bude následovat čtvrtfinále týmové soutěže, kterou je Super Cup Global Champions League. O postup do pátečního semifinále se v něm utkají společně s dalšími jedenácti celky i jezdci družstva Prague Lions. 
 
Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Stále jsou volná místa na všechny čtyři dny, a to od 490 Kč. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Zájemci, kteří si chtějí tuto událost užít z unikátního místa u privátního stolu včetně gastronomických služeb v luxusních prostorách Klubového patra, mají možnost si zakoupit na vybrané dny VIP stůl pro 2 nebo 4 osoby, a to již od 12.990 Kč (bez DPH). Podrobnosti jsou na stránce www.pragueplayoffs.com/vip.
 
Více o sérii Global Champions najdete na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto: Pavel Lebeda/Prague PlayOffs 2018



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE