reklama 11B

Parkurové hvězdy míří na velkolepé Prague PlayOffs

ikonka

V pátek 7. prosince organizátoři galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs odtajnili oficiální seznam jezdců, kteří se zúčastní tohoto nového formátu parkurových závodů, při nichž se představí řada světových superstar.
07.12.2018 23:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Inovativní Global Champions PlayOffs je novým konceptem v jezdeckém sportu. Po celou sezonu fanoušci této disciplíny měli možnost sledovat jednotlivé jezdce při Longines Global Champions Tour a týmy při Global Champions League, jak bojují nejen o umístění v dílčích soutěžích, ale také o možnost startovat při vrcholné čtyřdenní události, odehrávající se v hlavním městě České republiky. Nejlepší koně světa se na tuto historicky první podobnou událost v Praze začnou sjíždět v úterý 11. prosince a vzrušení před startem mítinku začíná vrcholit. 
 
Během roku 2018 sledovali diváci napínavou bitvu těch nejlepších, ale vyvrcholení letošní parkurové sezony přijde od 13. do 16. prosince v libeňské O2 areně. Na celkové výhry je vyčleněná neuvěřitelná částka 12 milionů eur. 
 
Jednotliví jezdci bojovali o prestižní zlatou vstupenku do Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, v níž bude o konečné vítězství bojovat 16 jezdců. Ti nejlepší sportovci soupeřili na místech jako Mexico City, Miami Beach, Šanghaj, Paříž, Londýn a Dauhá, aby se kvalifikovali do konečného, rozhodujícího kola pro sezonu 2018. 
 
Šestnáct vyzývatelů se utká s impozantním 160 centimetrů vysokým parkurem v sobotu 15. prosince večer v rozhodující zkoušce, připravené tak, aby otestovala ty, kteří byli po celou sezonu ve skvělé formě a kde půjde opravdu o hodně. Kandidáti, kteří budou bojovat o vítězství v první LGCT Super Grand Prix jsou: Scott Brash (GBR), Edwina Tops-Alexander (AUS), Gregory Wathelet (BEL), Harrie Smolders (NED), Ben Maher (GBR), Carlos Lopez (COL), Daniel Deusser (GER), Sameh El Dahan (EGY), Peder Fredricson (SWE), Alberto Zorzi (ITA), Ludger Beerbaum (GER), Frank Schuttert (NED), Nicola Philippaerts (BEL), Shane Breen (IRL), Henrik von Eckermann (SWE) a Lorenzo de Luca (ITA).
 
Pro fanoušky týmů Global Champions League je také připraven zcela nový koncept, kdy se budou kvalifikovaná družstva snažit projít skrz čtvrtfinále a semifinále. Napětí se bude stupňovat až do nedělního finále GCL Super Cupu. Manažeři jednotlivých týmů vedli intenzivní diskuze ohledně strategických rozhodnutí, které koně a jezdce vyslat na tuto událost – první halovou soutěž v kalendáři LGCT a GCL.
 
Na GC PlayOffs mohou za týmy nastoupit až čtyři jezdci a mnoho týmů vytáhne na startovní listiny z rukávu esa se jmény jako Marcus Ehning (GER), Simon Delestre (FRA), Laura Kraut (USA), Olivier Philippaerts (BEL), Bertram Allen (IRL), Christian Ahlmann (GER), Maikel van der Vleuten (NED), Michael Whitaker (GBR), Darragh Kenny (IRL), Jessica Springsteen (USA), Jur Vrieling (NED), Pedro Veniss (BRA), Jerome Guery (BEL), Leopold van Asten (NED), Martin Fuchs (SUI), Marlon Zanotelli (BRA), Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani (QAT), Pius Schwizer (SUI) a Pieter Devos (BEL). 
 
Napínavá sezona 2018 však viděla také zazářit mladé talenty. Domácí jezdkyně Anna Kellnerová se bude snažit udržet svou působivou skvělou formu i na domácí půdě, a k ní se přidají i další jezdci kategorie U25 (do 25 let věku), včetně Jose Verlooye (BEL), Lillie Keenan (USA), Laury Klaphake (GER), Michaela Duffy (IRL) a Eveliny Tovek (SWE) – všichni z nich celou letošní sezonu předváděli vynikající kvalitu a formu a zároveň získávali cenné zkušenosti na globální scéně. 
 
S napínavou světelnou show, maximem zábavy a slavnostní atmosférou GC Prague PlayOffs slibuje, že bude událostí, kterou si před Vánoci užijí celé rodiny. 
 
Z českých jezdců nebude chybět vedle Anny Kellnerové v soutěžní kategorii CSI5* ani Aleš Opatrný. Kompletní seznam jezdců najdete POD TÍMTO ODKAZEM!
 
Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Stále jsou volná místa na všechny čtyři soutěžní dny, a to od 490 Kč. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Zájemci, kteří si chtějí tuto událost užít z unikátního místa u privátního stolu včetně gastronomických služeb v luxusních prostorách Klubového patra, mají možnost si zakoupit na vybrané dny VIP stůl pro 2 nebo 4 osoby, a to již od 12.990 Kč (bez DPH). Podrobnosti jsou na stránce www.pragueplayoffs.com/vip
 
Více o sérii Global Champions najdete na webu www.gcglobalchampions.com.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE