reklama 11C

Blíží se třinácté kolo GC. V Berlíně nastoupí trojice Pražských lvů

ikonka

Světová parkurová špička se letos představí fanouškům seriálu Global Champions už potřinácté. Od 26. do 28. července se bude závodit na kolbišti, které vyroste v západoberlínském areálu Sommergarten. Prague Lions bude zastupovat trio jezdců.
23.07.2019 17:15  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Belgický reprezentant Niels Bruynseels, Nizozemec Gerco Schröder a domácí, tedy německý, jezdec Marco Kutscher byli vybráni ze sestavy Prague Lions pro třinácté zastavení na okruhu Global Champions. To se bude konat během posledního červencového víkendu v Berlíně.
 
Kurzy nejvyšší obtížnosti tentokrát bude připravovat německé stavitelské eso Frank Rothenberger. První jeho parkur okusí jezdci v pátek 26. července ve 13.30 hodin, kdy je na programu zahajovací stopětačtyřicítka. Druhou páteční soutěží bude úvodní kolo týmové soutěže Global Champions League. Její překážky budou dosahovat 155 centimetrů a na start se postaví všech šestnáct družstev včetně Pražských lvů. Ještě o pět centimetrů vyšší bude druhý parkur ligového klání, který absolvují účastníci v sobotu od 11.30 hodin.
 
Vítězové připíší do tabulky svému týmu 30 bodů. Nejvíce jich prozatím nasbírali zástupci Miami Celtics, kteří tak vedou žebříček s 221 body. O pouhé tři body za nimi jsou Shanghai Swans a na třetím místě se drží s odstupem dalších devíti bodů London Knights. Pražští lvi jsou po dvanácti závodech na desáté příčce. 
 
Dalším vrcholem berlínského mítinku bude Grand Prix, jež odstartuje v sobotu od 15.10 hodin. Nejúspěšnější účastník nejen, že získá maximální bodový příděl do hodnocení jednotlivců, ale otevře si také cestu do Prahy. Prvenství v Grand Prix v rámci Longines Global Champions Tour totiž zaručuje startovní pozici v Super Grand Prix, jež se bude konat při Prague PlayOffs koncem listopadu v pražské O2 areně.
 
Známe již dvanáct jmen pro tuto speciální soutěž. Jako první se v katarském Dauhá kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický jezdec Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Danielle Goldstein a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži si pro vítězství dojel německý reprezentant Christian Ahlmann, a prozatím posledním postupujícím je Ir Darragh Kenny, jenž vyhrál v Chantilly. Kdo bude číslem třináct, se dozvíme během sobotního odpoledne. 
 
Velkou cenou ovšem program v Berlíně nekončí. V neděli 28. července budou připraveny ještě dvě soutěže až do 150 centimetrů. 
 
Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto LGCT / Stefano Grasso
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE