reklama 11D

Prague Lions jsou v anketě Sportovec roku 2022 mezi kolektivy v top10

ikonka

Klub sportovních novinářů České republiky zveřejnil na svých internetových stránkách detaily o hlasování v prestižní anketě Sportovec roku 2022. Z nich vyplývá, že parkurový tým Prague Lions skončil v top10 mezi kolektivy.
28.12.2022 19:14  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
V oficiálních výsledcích ankety Sportovec roku 2022, kterou pořádá Klub sportovních novinářů České republiky, je uvedeno třicet jmen mezi jednotlivci a osm mezi kolektivy. Do druhého kola hlasování postoupilo deset nejlepších jednotlivců a tři kolektivy.
 
Již od 21. prosince je veřejně známou informací, že titul Sportovec roku 2022 získala v 64. ročníku zmíněné ankety olympijská vítězka na snowboardu Ester Ledecká. Druhé místo společně vybojoval tenisový pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. Hokejista David Pastrňák skončil na bronzové příčce. 
 

Psali jsme: Super Cup GCL v O2 areně vyhrál tým mladíků. Prague Lions jsou šestí

 
Na celkově čtvrtém místě je oštěpař Jakub Vadlejch. Pátá byla rychlobruslařka Martina Sáblíková. Šestou příčku obsadila biatlonistka Markéta Davidová. Sedmý byl sportovní lezec Adam Ondra. Osmé místo patří vodnímu slalomáři Vítovi Přindišovi. Devátou příčku obsadila oštěpařka Barbora Špotáková a desátou Jiří Procházka, bojovník MMA.
 
Kolektivem roku 2022 se stal hokejový tým ČR – muži, druhou příčku získal hokejový tým ČR – ženy a bronzový stupínek vybojoval florbalový tým ČR – muži. Následovali fotbalisté Viktorie Plzeň, basketbalisté Česka, střelci – trap (Lipták, Kostelecký, Štěpán), kajakáři – hlídka vodní slalom (Prskavec, Přindiš, Tunka) a HC Oceláři Třinec. 
 
Sportovní komentátor České televize Miroslav Langer, který se řadu let specializuje vedle jiných disciplín i na jezdectví, upozornil na skutečnost, že se hned za třineckými hokejisty umístil na devátém řádku parkurový tým Prague Lions, který v letošním ročníku série Global Champions League obsadil třetí pozici a poprvé postoupil do finále Super Cupu při GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. 
 

Čtěte také: Tato sezona GCL pro Prague Lions nebyla snadná, ale mimořádně úspěšná

 

V prvním kole ankety hlasovalo celkem 203 členů Klubu sportovních novinářů ČR. Celkem ve výsledcích figuruje sedmnáct kolektivů. Pro Pražské lvy hlasovalo patnáct novinářů, kteří jim přidělili v součtu 23 bodů. Od osmé příčky je tak dělilo devět bodů. 
 
To, že v anketě figuruje kolektiv složený ze sportovců věnujících se jezdectví, je samo o sobě zcela výjimečné. Jezdci ani žokejové se obvykle do užšího výběru vůbec nedostanou. „Když vyhrál Petr Eim v roce 2008 mistrovství světa ve voltiži, tak se do top 40 nedostal,“ připomněl Miroslav Langer. V rámci koňských sportů byl v anketě Sportovec roku v minulosti nejúspěšnější žokej Josef Váňa starší, jenž v roce 2009 skončil třetí a o rok později jedenáctý. 
 
Zdroj: Klub sportovních novinářů ČR a Miroslav Langer
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions Prague Playoffs



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE