reklama 11B

Pony liga se těší rekordnímu zájmu dětí. Mělo to smysl, říká Bartošová

ikonka

Vítězkou Pony ligy za podpory Jockey Clubu se stala Laura Matějková, v elitní desítce jsou zastoupeny i děti z několika dostihových rodin. "Je vidět, že je rodiče opravdu podporují," řekla na EquiRadiu spoluzakladatelka projektu Kamila Bartošová.
24.11.2021 11:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Dílčí změny vynucené pandemií covidu-19, ale i nebývalý zájem dětí a rekordní startovní pole. Taková je letošní bilance Pony ligy za podpory Jockey Clubu ČR, pod jejímiž křídly se už sedm let odehrávají na českých drahách dostihy poníků.

Populární seriál musel tento týden kvůli zhoršující se epidemiologické situaci odložit slavnostní vyhodnocení, které mělo proběhnout v sobotu 27. listopadu v tribuně Chuchle Areny Praha.

"Jsme z toho samozřejmě smutní, všechno jsme měli už připravené. Vzhledem k tomu, jak se teď vyvinula situace, nám ale nepřipadalo fér galavečer uspořádat. Samotné děti by se možná zúčastnit mohly, ty podle současných pravidel nějaké možnosti mají, ale babičky, dědečkové a rodiče, kteří je podporují, by to měli složitější. Tak jsme se rozhodli, že to zatím nebudeme úplně rušit a zkusíme se sejít na jaře, ideálně ještě před zahájením nové sezony," řekla spoluzakladatelka Pony ligy Kamila Bartošová v novém Podcastu Martina Cápa na EquiRadiu.

 

Čtěte také: "California Chrome z Bošovic": Hank Moody vybojoval triumf v Deauville

 

V tomto roce se dostihy Pony ligy konaly na šesti různých závodištích a zúčastnilo se jich celkem 44 dětí. "Sezona byla nakonec celkem dobrá. Na začátku jsme museli nějaké termíny rušit, ale od června se to rozjelo a pak už jsme odběhli všechny naplánované dostihy. A zájem o ně byl ještě větší než v minulých sezonách. Určitě to mělo smysl pokračovat i v tomto období," hodnotí Bartošová.

Celkovou vítězkou Pony ligy 2021 se stala desetiletá Laura Matějková se 40 body. Svých osmi vítězství dosáhla na klisně Kitty. Na dalších příčkách se umístili členové dostihových rodin Štěpán Míchal a Linda Bartošová, do elitní desítky se dostala i Viktorie Janáčková nebo Petra Manová.

"Dostihové rodiny mají v letošní tabulce silné zastoupení. Je vidět, že rodiče své děti opravdu podporují," dodala Bartošová v obsáhlém rozhovoru, který se věnoval i historii a dalšímu výhledu Pony ligy.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE