reklama 11C

Pomáhali mi máma a trenér Haris, říká vítězka Pony ligy Lea Petrlíková

ikonka

V Chuchle Areně Praha v sobotu proběhlo slavnostní vyhodnocení Pony ligy 2019 za podpory Jockey Clubu ČR. Nejúspěšnější jezdci převzali ceny z rukou žokeje Josefa Bartoše. Vítězka Lea Petrlíková i druhá Anna Lebdušková letos střídaly dva poníky.
16.11.2019 21:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Pátý ročník Pony ligy za podpory Jockey Clubu ČR byl dramatický do samého závěru sezony. Těsné vítězství Lei Petrlíkové před Annou Lebduškovou a Jesikou Kissovou v sobotu připomnělo slavnostní vyhodnocení celého seriálu v malé sázkové areně Chuchle Areny Praha.
 
Desetiletá Lea Petrlíková, která na ponících Čejní a Nonym nasbírala v dresu stáje DAR pět vítězství a 40 bodů. "Byl to krásný rok. Nejvíc mi pomohli máma a trenér Ludvík Haris," řekla šťastná vítězka poté, co jí na pódiu poblahopřál žokej Josef Bartoš.
 
Jen o bod méně získala druhá Anna Lebdušková. Celková vítězka z roku 2016 absolvovala v Pony lize již pátou sezonu. Čtyřikrát projela vítězně cílem a také ona střídala dva poníky, Lerryho Strakáče a Schischu Jeníka.
 

Re-live: Chuchle patřila talentům. Pusťte si záznam galavečera Pony ligy 2019

 
"Dostala jsem novou šanci s novým poníkem. Určitě budu v Pony lize pokračovat a výhledově bych chtěla na Střední školu dostihového sportu a jezdectví," prozradila.
 
Na pomyslné stupně vítězů dosáhla ještě desetiletá slovenská jezdkyně Jesika Kissová před patnáctiletou Markétou Holátkovou, která se letos s Pony ligou rozloučila.
 
Nejlepším mladým mužem letošního hodnocení byl na pátém místě devítiletý Vladimír Štefaniga, který se kromě dostihů poníků věnuje i parkuru, všestrannosti a voltiží. "Nejraději mám dostihy a nejvíc se mi líbí v Mostě," prozradil.
 
O tři roky starší Tomáš VInklárek dosáhl na šestou příčku, do "TOP 10" se dostali ještě Lenka Kalcovská, Thomas Kreuzhuber, Patricie Kupcová a Lucie Kalcovská. Těsně za branou nejlepší desítky zůstala jedenáctá Linda Bartošová.
 
Po ceremoniálu, který přenášela živě internetová televize EquiTV, se všichni jezdci a jezdkyně převlékli do oranžových triček a nakrojili dort s logy Pony ligy a Jockey Clubu ČR.
 
 
Foto: Josef Malinovský




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE