reklama 11D

Dlouholetý šéf dostihové školy Václav Kolečko slaví 80. narozeniny

ikonka

Neuvěřitelných 31 let stál v čele současné Střední školy dostihového sportu a jezdectví ve Velké Chuchli Václav Kolečko, který v neděli slaví životní jubileum. V jeho éře se tady vyučila celá řada žokejských i trenérských hvězd českého turfu.
15.11.2019 17:19  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
V neděli 17. listopadu oslaví 80. narozeniny Václav Kolečko, bývalý dlouholetý ředitel SOU ve Velké Chuchli, nyní Střední školy dostihového sportu a jezdectví. 
 
Muž, pod jehož vedením se vyučila celá řada osobností dostihového sportu, pochází ze zemědělské rodiny z Třemošné u Plzně, kde prožil dětství. Vystudoval chovatelský obor na ZŤŠ v Březnici, agronomickou fakultu a katedru pedagogiky VŠZ v Praze.
 
Začínal jako zootechnik, později se stal učitelem, vedoucím odborného výcviku v Zemědělském odborném učilišti v Hluboši a ředitelem Zemědělského odborného učiliště v Berouně. Školu pro dostihové jezdce a chovatele vedl jednatřicet let (1974 – 2005)
 
Výuční list v té době získalo mnoho jezdců, trenérů, ošetřovatelů, podkovářů a dalších. Někteří jako Filip Minařík, Václav Janáček, Jiří Palík, Jozef Bojko, René Koplík a Ondřej Goiš se výrazně prosadili v zahraničí, další jako Karol Šarina, Tomáš Váňa či Jan Rája se stali šampiony doma. Ze školy vedené Václavem Kolečkem vzešli i úspěšní trenéři Zdeno Koplík, Pavel Vovčenko, Jan Korpas, Dalibor Török, Karel Germič a mnozí další.
 
S řadou z nich se Václav Kolečko nadále potkává při dostizích, třídních srazech nebo při setkání pamětníků. I v důchodu se vracel do Střední školy dostihového sportu a jezdectví jako učitel, dnes nadále pracuje mimo školství.
 
Do dalších let přejí hodně zdraví, radosti, optimismu a životní energie rodina, přátelé, absolventi a zaměstnanci Střední školy dostihového sportu a jezdectví, k nimž se přidává i redakce Jezdci.cz.
 
 
Foto: archiv Marcely Sýkorové




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE