reklama 11A

Nejvíce vítězství od roku 2007. Murzabajev udivuje dostihové Německo

ikonka

Kazašský žokej Bauyzržan Murzabajev, který začínal s ježděním dostihů v Česku a třikrát byl zdejším rovinovým šampionem, vládne německým statistikám. Už měsíc a půl před koncem sezony má na kontě 104 vítězství a jasně vede v šampionátu.
12.11.2019 12:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Ještě není šampionem, ale Bauyržan Murzabajev si už nyní dokonale podmanil dostihové Německo. 27letý kazašský žokej dominuje po všech stránkách letošním statistikám a předvádí série, které se neohlížejí ani na klesající počet dostihových dnů v Německu.
 
Murzabajev aktuálně nasbíral už 104 vítězství a sedm dostihových dnů před koncem sezony má na svého pronásledovatele Maxima Pecheura devítibodový náskok. Průběžně třetí Lukas Delozier má ještě o 38 úspěchů méně.
 
Jen během první poloviny listopadu si někdejší trojnásobný český šampion připsal hattrick v Magdeburku, dva triumfy v Mnichově a další vítězství v Krefeldu.
 
"Tolik vítězství jako Murzabajev v Německu nikdo nedosáhl od roku 2007," napsal server Galopponline.de, který porovnal žokejovu současnou bilanci s šampiony dvanácti předchozích sezon.
 

Šampion Adam Florian: Normální den? V šest ráno jsem v Drážďanech

 
Murzabajev se přes hranici 100 vítězství v sezoně přehoupl jako první jezdec od roku 2007, kdy byl šampionem Eduardo Pedroza se 115 úspěchy. Budoucí stájová jednička trenéra Andrease Wöhlera navíc disponuje úspěšností 21,27%, což je rovněž nejlepší výsledek v top 30 německých jezdců.
 
Vyhráno však ještě nemá. Na šampionský titul by ve čtyřech předchozích sezonách stačila také současná bilance druhého Maxima Pecheura. Příští souboj čeká oba rivaly na svátečních dostizích 20. listopadu v Drážďanech, následovat bude ještě šest prosincových mítinků na písku v Dortmundu a Neussu.
 
I vzhledem k souboji o německý šampionát se Bauyržan Murzabajev letos objevil v Česku jen dvakrát, a to při Českém derby a Evropském poháru žokejů. 
 
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE