reklama 11C

Pohár národů v Mannheimu pro Švýcarsko. Češi měli v týmu dva nováčky

ikonka

V neděli 8. května se v rámci CSIO3* v Mannheimu jela soutěž družstev. Pohár národů, který je započítaný do EEF Series, vyhráli Švýcaři. V českém týmu zažily premiéru hned dvě jezdkyně, a to Linda Portychová a Tereza Svobodová.
08.05.2022 17:46  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Do dvoukolového Poháru národů v Mannheimu nastoupilo v neděli 8. května deset týmů. Zastoupení měly i země, které jsou součástí první divize v sérii Longines Nations Cup. Byli k vidění top jezdci, jako třeba Marc Houtzager z Nizozemska, Rakušan Max Kühner nebo úřadující mistr Evropy Andre Thieme z Německa.
 
Právě Němcům se společně se Švýcary nepočítaly po prvním kole s překážkami do 145 centimetrů žádné trestné body a do druhých jízd šli s nulou. A v druhé části jely oba celky opět podle stejného scénáře. Po škrtu nejhorších výsledků měly po čtyřech trestných bodech a ke slovu se dostalo rozeskakování.
 
Za Německo jela Sophie Hinners s hřebcem Million Dollars. Dvojice nechybovala a cílem projela v čase 42,01 sekundy. Švýcarsko zastupoval v rozeskakování Alain Jufer s valachem Dante MM. Ani on nechyboval a navíc byl rychlejší. Z vítězství se tedy radovali Švýcaři před druhým Německem a třetím Švédskem.
 
Český tým nastoupil ve složení Vladimír Tretera, Linda Portychová, Tereza Svobodová a Filip Doležal. Nejlépe si vedl Vladimír Tretera s Gangsterem, který shodil jedinou překážku v druhém kole. Výborně začala i Tereza Svobodová na Britanii. V první jízdě dovezla nulu, v druhé pak zaznamenala dvanáct trestných bodů. Pro tuto jezdkyni bylo CSIO Mannheim premiérovým startem v Poháru národů. Stejně tak pro Lindu Portychovou, která s Copin´s Boyem zapsala v prvním kole devět a v druhém kole čtyři trestné body. Filip Doležal sedlal valacha Coup de Coeur GP Madame Z. V první jízdě měl devět trestných bodů, v druhé pak pět. Po škrtu nejhorších výsledků činilo skóre českého družstva dvaadvacet trestných bodů, což stačilo na osmé místo.
 
Šlo o tříhvězdové CSIO, tedy nižší, než se vypisuje v první divizi, ale v kurzu se chyby nevyhnuly ani elitním jezdcům. Houtzager chyboval třikrát, jeho krajan Michael Greeve dovezl osm trestných bodů, stejně jako Kühner z Rakouska. Shození se nevyhnul ani mistr Evropy Thieme.
 
Foto poskytl Petr Doležal



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE