reklama 11B

Petra Pařenicová: Po dětském ME doufám i v juniorské

ikonka

Má za sebou skvělou sezonu, a to byla v sedle velkých koních teprve první! Petra Pařenicová přesedlala z pony na koně a hned si připsala účast na ME, kde jen o jednu chybu nepostoupila do finále. Cíl další sezony je jasný: prosadit se mezi juniory.
17.01.2019 20:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jak vzpomínáte na uplynulou sezonu?

Jedním slovem bombastická – super závody, mnoho úspěchů, bezva kamarádi…         

 

Byla pro vás úspěšnější než ty předešlé?

Protože to byla první sezóna na „velkých“ koních, tak nemůžu srovnávat. S letošní sezonou jsem moc spokojená. Na to, že byla první s velkými koňmi, tak jsem absolvovala mnoho mezinárodních závodů. Užila jsem si týmové soutěže s bezva partou, absolvovala jsem ME a ukončila jsem sezónu s kobylkami na úrovni 140 cm – bylo to SUPER.

 

Zaměříme se na váš start na mistrovství Evropy. Jak náročné se tam bylo vůbec dostat? Byly kvalifikační podmínky velice náročné?

Vzhledem k tomu, že jsem startovala v kategorii dětí, tak mi nepřišly kvalifikační podmínky ani samotné závody na ME obtížné.

 

Byl start na evropském šampionátu tím opravdu hlavním cílem pro sezonu 2018? Od kdy jste plánovala účast na tomto mítinku?

Určitě start na ME byl hlavním cílem této sezony, účast jsme s rodiči plánovali již od začátku.

 

Co bylo před samotným odjezdem nejnáročnější?

Dočkat se odjezdu.

 

Když si vzpomenete na průběh mistrovství Evropy 2018, co vás jako první napadne?

Pro mě nejlepší tým dětí na světě (nebo aspoň 6. nejlepší v Evropě) – Mari Michlíčková, Eliška Hasnedlová, Anička Helebrantová. Dále si samozřejmě vzpomenu na smolnou jednu chybu, které mne s mojí kobylkou Calledou vyřadila z finále.

 

Můžete zhodnotit celkový průběh a organizaci evropského šampionátu?

I přesto, že na ME ve francouzském Fontainebleau se závodilo ve třech disciplínách, tak organizace fungovala skvěle, vše bylo zajištěno.

 

Překvapila vás náročnost soutěží?

Díky přípravě v SCM a absolvování několika mezinárodních závodů mi opravdu soutěže na ME nepřišly náročné, náročnost spočívala pouze v nerovnosti terénu. Kolbiště ve Fontainebleau je velmi atypické – jezdí se a skáče z kopce do kopce.

 

Někteří jezdci často říkají, že si na akce typu mistrovství Evropy jedou sbírat především zkušenosti. Co vy a zkušenosti z evropského šampionátu?

Je bezvadné účastnit se takto významných závodů. Zkušenosti jsem ale sbírala po celou sezonu.

 

Musela jste oželet účast na nějakých jiných oblíbených závodech kvůli přípravám a samotné účasti na mistrovství Evropy? Jak hodně jste podřídila sezonu tomuto sportovnímu vrcholu?

Příprava na ME začala již tréninkem v SCM a následovalo několik společných výjezdů s týmem dětí a s naším trenérem Tjarkem Nagelem.

 

Jaké jsou cíle pro rok 2019? Bude něco, co by mohlo letošní start na ME překonat v důležitosti?

Cíl je jednoznačný – účast na ME, což ale bude obtížné vzhledem k tomu, že v roce 2019 budu již v kategorii juniorů. Tato kategorie je zastoupena již zkušenějšími jezdci – tak se je budu snažit dohonit (předhonit).

 

S jakými koňmi se na vás můžeme v sezoně 2019 těšit? Lze očekávat nějaké změny na pozici stájové jedničky, příp. dalších členů vašeho koňského týmu?

V sezoně 2019 budu závodit s Calledou, Sarah Sun, Evergreenem, Gideonem, Guiseppe a Ebel.

Kdo bude stájová jednička, to ukáže až sezona, i když pro mne asi vždy bude jedničkou Calleda.

 

Jak se budete chystat na sportovní vrchol sezony 2019 a jaké cíle jste si pro něj stanovila?

Na sezonu 2019 se budu chystat poctivým tréninkem. No a cíl je kvalifikace (a snad i účast) na ME.

 

Jak máte naplánovanou zimní přípravu? Uvidíme vás na nějakých halových mítincích v ČR nebo v zahraničí?

Moje zimní příprava bude probíhat v SCM s trenérem Tjarkem Nagelem, dále pravidelné tréninky s panem Jaroslav Jindrou a samozřejmě tréninky s tátou. Určitě se zúčastním halových závodů v Kralovickém dvoře a plánujeme i výjezdy do zahraničí.

 

Jaké přání byste chtěla, aby se během sezony 2019 splnilo?

Zajet všechny parkury dobře… To největší si nechám pro sebe.

 

Kdo vám při vašich jezdeckých aktivitách nejvíce pomáhá a komu byste chtěla touto cestou poděkovat?

Samozřejmě mi nejvíce pomáhá rodina – nejvíce mamka a taťka a moc jim za to děkuji a budu se snažit, abych vždy dobře jezdila, protože vím, že z toho mají velkou radost. Hodně mi dala i účast v SCM – tak samozřejmě díky i všem z SCM.

 

Foto: archiv jezdkyně




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE