reklama 11C

Paragan Jump Tour 2020: Atraktivní série pro amatéry a hobby jezdce

ikonka

Skokový seriál Paragan Jump Tour byl založen v roce 2019. Cílí na amatéry, hobby jezdce a od letošního roku nově i na jezdce pony. V minulé sezoně zaznamenal úspěch, a tak se letos rozšířil o závody na Moravě. Více o novinkách najdete v článku.
25.05.2020 09:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Vzhledem k úspěchu a atraktivitě seriálu Paragan Jump Tour se jeho organizátor David Russwurm rozhodl letošní ročník rozšířit, s čímž souvisí řada novinek.
 
V roce 2020 se uskuteční celkem šestnáct kol včetně dvou finále a jednoho grand finále. Deset mítinků proběhne v Čechách. Finále české části a grand finále bude hostit Hradištko u Sadské. Pět kol se odehraje na Moravě, přičemž finále moravské části bude pořádat Zemském hřebčinec Tlumačov. 
 
Některé areály, kde se konal minulý ročník seriálu, nahradily nové. Túra v Čechách zavítá například do Zemského hřebčince v Písku, do areálu parkurové star Aleše Opatrného, nebo do karlovarských Děpoltovic.
 
Paragan Jump Tour se v letošním roce rozrostl také o dvě túry pro pony, Small a Big Tour, do nichž jsou zařazeny soutěže na stupni ZP, ZLP, LP a SP. Hobby skupina zůstala nezměněna, tedy na výškách 60, 70 a 80 centimetrů. U oficiálních soutěží došlo k posunutí maximální obtížnosti na stupeň S*/S**, jsou tak zařazeny parkury úrovně ZM, Z, ZL, L*/L** a S*/S**. Celkem má Paragan Jump Tour deset soutěží, z kterých si jistě vybere převážná část jezdců.
 
U oficiálních klání také došlo ke kategorizaci jezdců a pro každou kategorii jsou jasně určena pravidla, za kterých dvojice mohou bodovat. Například, pokud by dvojice chtěla zapisovat své výsledky do žebříčku pro stupeň ZM, nesmí mít na kontě víc než tři parkury stupně ZL a vyšší v posledních dvou letech. Podrobnosti k pravidlům a kategoriím najdete na www.paraganjumptour.cz.
 
Ve všech soutěžích, tedy hobby, pony i ZM až S, platí že, pokud jezdec startuje s více koňmi, body získá pouze za umístění s nejlepším z nich. S růstem seriálu, navýšením počtu soutěží a se zvyšujícím se zájmem účastníků souvisí i změny v samotném finále a grand finále.
 
Hobby soutěže budou mít dvě finále, zvlášť pro Moravu a Čechy, oficiální soutěže ZM až S budou mít oblastní finále Čechy/Morava a z těchto vrcholů postoupí z každé oblasti patnáct nejlepších jezdců do grand finále. Vyvrcholení pony soutěží proběhne společně a postoupí do něj dvacet nejlepších jezdců každé túry.
 
Ve finále a grand finále jsou pro jezdce připraveny ceny v celkové výši více než  200 tisíc korun, poháry, šerpy, dekorovací deky pro vítězné koně. Uveďmě, že jen ve finále hobby do 80 centimetrů se mezi prvních pět jezdců rozdělí 12 tisíc ve finančních a věcných cenách, a v grand finále S*/S** celkem 37 tisíc.
 

Kompletní termínovou listinu Paragan Jump Tour najdete ZDE

 
Navštivte také web www.paraganjumptour.cz
 
Text: David Russwurm
 
Foto: Lenka Šilhová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE