reklama 11C

Papoušek se loučí s Charlyn: V životě neošidila jediný skok. Je srdcař

ikonka

Stáj Kamila Papouška opouští devítiletá hannoverská klisna Charlyn, která se v posledních letech zařadila mezi jeho nejúspěšnější koně. „Má velké srdce. Je to bojovník a chce za každou cenu podat top výkon,“ uvedl. V pondělí 12. prosince letí do USA.
11.12.2022 17:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

 
„Jeden z nejúspěšnějších koní posledních let, úžasná klisna Charlyn, dnes ukončila své působení v naší stáji. Přejeme jí mnoho úspěchů a vítězství v její další kariéře. Věříme, že bude dělat tak obrovskou radost jakou dělala nám,“ uvedl v neděli 11. prosince na sociálních sítích Kamil Papoušek. V pondělí odletí do Spojených států amerických ke svým majitelům, jimiž jsou Raquel a Alexandra Lopezovi. 
 
V krátkém rozhovoru pro Jezdci.cz následně popsal, čím byla tato devítiletá hannoverská klisna po otci Clinton I z matky Esta Mae po Escudo I výjimečná. „Pro majitele jsme jí vybírali jako pětiletou. Kupovali jsme jí v Německu od Kristýny Schütte Mikulkové. Dá se říct, že to byla láska na první pohled. Hned jsem věděl, že jí chci,“ svěřil se Papoušek.
 
„Od začátku byla výjimečná hlavně svým charakterem. Neoplývá velkými fyzickými schopnostmi, ale srdce má největší. Je to bojovník a chce za každou cenu podat top výkon. Od začátku mi říkali, že jsem koupil hezkého koníka na parkury do 130 centimetrů, ale ukázala, že má na víc. Má neskutečný charakter a odvahu. Nemusel jsem se ani moc snažit a dosahovala výborných časů. Přitom za žádnou cenu nechtěla udělat chybu. Když jsem jí pustil do stopadesátky, tak jsem věděl, že to je pro ni těžké, ale dala do toho prostě vše. Sice si nevedu přesné statistiky, ale za ty čtyři roky, co s ní závodím, jsme absolvovali kolem 120 parkurů a zhruba stokrát šla čistě a mnohokrát jsme dosáhli na vítězství,“ shrnuje její dosavadní jezdec. 
 

Psali jsme: Kamil Papoušek opět vyhrál martinický Memoriál Jana Papouška

 
Nejvíce si cení dvojnásobného vítězství v Memoriálu Jana Papouška a nedávný triumf v rankingové soutěži. „FEI ranking jsem s ní vyhrál po čtyřech letech, tak jsme to společně hezky zakončili. Myslím, že to bylo dobře načasované. Přes léto si zažila větší parkury a z mého pohledu jsem s ní už víc dosáhnout nemohl, takže změna byla nasnadě. Nemyslím si, že by to byl kůň, s nímž bych mohl jít příští rok olympijskou kvalifikaci. Třeba se tam s její povahou jednou doskáče s někým jiným. Myslím, že poslední slovo určitě neřekla. Věřím, že by se i ty nejtěžší soutěže snažila přeběhnout, i kdyby měla překážky shazovat břichem. Je to dělník a neošidila v životě jediný skok,“ pokračuje Kamil ve chvále na adresu jeho devítileté svěřenkyně, s níž se nyní musel rozloučit.
 
Ve Spojených státech amerických bude nabízena k prodeji, a tak bude jistě zajímavé sledovat, kde se nakonec usadí.
 
Foto: poskytl Kamil Papoušek, Kateřina Návojová, Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE