reklama 11A

Papoušek a Opatrný zářili v Linci. Oba vyhráli, co se dalo

ikonka

Národní závody CSN v Linzi se v českých barvách vydařily Kamilovi Papouškovi i Alešovi Opatrnému. Oba jezdci atakovali elitní příčky nejvyšších soutěží. Kamil Papoušek se ale prosazoval také v soutěžích určených pro mladé koně…
08.04.2019 11:27  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Čtvrtek: Kamil Papoušek ovládl mladé koně. Opatrný atakoval elitní příčky vyšších soutěží

Hned během úvodní soutěže se na dělenou přední příčku postavila česká dvojice. Jednalo se o soutěž určenou pěti a šestiletých koní, kde zajel čistý výsledek na parkuru vysokém 105 cm Kamil Papoušek v sedle Cherrada. Stejný jezdec ovládl také parkur určený šesti a sedmiletým koním. Tam mu tentokrát patřil za čistý výsledek a zároveň nejrychlejší jízdu spolu s Harveym jediný možný zlatý post.

Na stupních vítězů nechyběl Kamil Papoušek i v kvalifikační soutěži do Grand Prix malé túry. Tam mu patřily hned dvě elitní příčky, a to druhá spolu s Great Feelingem a třetí v sedle Mister Star VD Zandhoeve.

Aleš Opatrný se prosadil v  nejvyšších soutěžích vypsaných na úvodní den, a to v kvalifikaci do Grand Prix střední túry, kde bral v sedle Forewer 4. místo a vsedle Idaria van het Netenhof, s nímž se postavil hned na příčku následující.

V sedle dvou svých svěřenců nechyběl ani ve čtvrteční stopadesátce, s nimiž shodně zaznamenal jedno shození. I tak tento výsledek stačil v sedle Daylight 281 na 5. příčku a v sedle Idaria van het Netenhof na 6. příčku.

 

Pátek: Aleš Opatrný čtvrtý ve stopadesátce

Stejně jako předchozí den, i v rámci pátečního programu útočil Aleš Opatrný na přední příčky výsledkových listin těch nejvyšších soutěží, a téměř se postavil na bednu. Spolu s VDL Fakirem, s nímž během parkuru vysokého 150 cm během úvodního dne nasbíral penalizaci 17,25 bodů, se právě v pátek start ve stejně vysoké soutěži vyvedl z jeho svěřenců nejlépe a po bezchybném výsledku vybojoval 4. místo. Elitní pětku pak Aleš Opatrný v této zkoušce uzavřel spolu s klisnou Daylight 281, se kterou počítal čtyři trestné body.

Bezchybný výsledek předvedl stejný jezdec také na parkuru o pět centimetrů nižším, a to spolu s Forewer. Takto složená dvojice tímto výsledkem uzavřela TOP5.

 

ČTĚTE TAKÉ: Češi na stupních vítězů při CNC Strzegom. Opravilová dokončila CCI4*

 

Sobota: Sobotnímu programu vévodil z Čechů Kamil Papoušek. Připsal si dvě vítězství

Pro další dělené zlato si v sedle Cherrada dojel během sobotního dopoledne Kamil Papoušek. I tentokrát si takto složená česká dvojice poradila s nástrahami parkuru vysokého 105 cm bez zaváhání.

Další prvenství si Kamil Papoušek připsal v nejvyšší sobotní soutěži. Na parkuru s výškou překážek 140 cm totiž nenašel přemožitele a spolu s Mister Star VD Zandhoeve zvítězil. V rozeskakování této soutěže odstartoval po bezchybném základním kole i Aleš Opatrný v sedle Chacha. Tato dvojice se ale po jednom shození musela spokojit s konečnou 7. příčkou.

 

Neděle: Papoušek s Cherradem opět zvítězil, Opatrný ovládl Grand Prix střední túry

Během závěrečného dne oba čeští reprezentanti ovládli jednu ze soutěží, ve které startovali. V případě Kamila Papouška se jednalo o soutěž určenou pěti a šestiletým koním, kde jako jediný protnul cílovou pásku parkuru vysokého 105 cm bez trestných bodů.

Aleš Opatrný startoval v Grand Prix střední túry. Pouze dvě dvojice dokázaly překonat základní část soutěže s výškou překážek 150 cm bez trestných bodů a probojovat se tak do rozeskakování. Tam se ale nula podařila zopakovat jediné dvojici, a to té naší. Aleš Opatrný se tak radoval z vítězství v sedle valacha Forewer. Ve stejné soutěži zabránily v postupu do rozeskakování čtyři trestné body Kamila Papouška. Ten se tak v sedle Lokiho musel spokojit se 7. místem.

 

Kompletní výsledkové listiny najdete POD TÍMTO ODKAZEM

Foto: FB stránka Kamila Papouška





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE