reklama 11C

SP Göteborg: Guerdatův životní hattrick ve fotogalerii

ikonka

Švýcarský jezdec Steve Guerdat se zapsal v neděli 7. dubna do historie skokového sportu. V Göteborgu vyhrál potřetí v kariéře finále Světového poháru. Je teprve pátým jezdcem, který dokázal ve finále zvítězit třikrát. Podívejte se na fotogalerii.
08.04.2019 15:23  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D

Steve Guerdat se stal vítězem Světového poháru v parkurovém skákání 2018/2019. Vyhrál tak už potřetí v kariéře. První titul má z roku 2015 z Las Vegas a druhý z roku 2016. To ovládl finále v Göteborgu stejně jako v neděli 7. dubna, kdy ve stejné hale zvítězil potřetí. 
 
Dotáhl se tak na legendy parkurového sportu, jako jsou Hugo Simon, Rodrigo Pessoa, Marcus Ehning a Meredith Michaels Beerbaum. Ti rovněž získali tři tituly.
 
Steve Guerdat v sedle Alama vyhrál zahajovací honební soutěž, v druhém kole pak klesnul na třetí místo. Dvoukolové finále však zvládl bez trestných bodů a mohl začít slavit třetí titul. Navíc s těsným odstupem druhý dojel další švýcarský reprezentant Martin Fuchs s běloušem Clooneym. Na třetí příčku dosáhla domácí hvězda Peder Fredricson na Catch Me Not S. Do TOP5 se dostal ještě Němec Daniel Deusser a Belgičan Niels Brunyseels.
 

Kompletní výsledky najdete ZDE

Foto: FEI / Liz Gregg





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE