reklama 11B

Opasan pátý v pařížské grupě 2, Korečková stříbrná v klání amazonek

ikonka

Dva šampioni ze střední Evropy v neděli změřili síly s blacktype konkurencí v Longchamp. Oba podali důstojné výkony - Opasan skončil pátý v gr. 2 Prix du Conseil de Paris, polský Timemaster obsadil sedmou příčku v listed. Shrnujeme dostihovou neděli.
17.10.2021 19:02  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Slovenský Kůň roku a loňský vítěz Českého derby Opasan se v neděli pod svým stálým jezdcem Radkem Koplíkem vrátil na grupovou scénu v pařížském Longchamp. V těsném finiši grupy 2 Prix du Conseil de Paris (2200 m, 130 000 eur) sice svěřenec Jozefa Chodúra nepředběhl žádného ze čtveřice soupeřů, ale zanechal solidní dojem a na vítězku Seachange ztrácel v cíli asi 2 délky.

Koplíkovi se v dostihu, který před dvěma lety vyhrál se Subway Dancerem, podařilo Opasana usadit na poslední pozici a slovenská hvězda měla na rozdíl od nepodařeného Qatar Prix Foy poklidný průběh.

V závěrečném kilometru se na měkké dráze začalo zrychlovat a v polovině cílové roviny měl hřebec stáje Bormann slibný moment. Koplík razantně zaútočil podél bariéry a krátce se zdálo, že by Opasanova koncovka mohla stačit na dobrý výsledek.

 

Čtěte také: "Stačilo jen mlasknout." Český odchovanec Red Coral zimním favoritem

 

I když byl slovenský hnědák v poslední šestistovce druhým nejrychlejším koněm v poli, na kvarteto soupeřů z Francie a Irska nakonec nevyzrál. I za páté místo však inkasoval dotaci 4550 eur.

O půl hodiny dříve se v pařížském blacktype představil ještě jeden středoevropský šampion vedený českým žokejem. Nejlepší polský mílař Timemaster, který letos kromě triumfu v Nagrodě Rzecznej zvítězil i v bratislavské Ceně Scottish Rifla, finišoval pod Martinem Srncem sedmý v listed Prix du Ranelagh (1600 m, 52 000 eur).

Hnědák trenéra a majitele Krzysztofa Ziemianskiho zaostal jen o 1 1/4 délky za někdejším maďarským suverénem Tour To Paris a asi 5 délek za vítězem Bois D’ Argent.

Rušná neděle: Bratislava, Varšava, Merano i Řím

Den po vítězství v Ceně zimního favorita s Red Coralem slavil žokej Jan Verner úspěch i v největším slovenském dostihu pro dvouleté koně. V 36. Karpatské ceně Rabbit Trhový Štěpánov dovedl progresivního Goldschatze z tréninku Michala Ročáka k vítězství o půl délky nad zimní královnou Stratosferic.

Doběh domácích dvouletků dotvořil třetí My Rey, nejlepším českým aktérem byl čtvrtý Darling In Pink ze stáje Lokotrans.

 

Čtěte také: Larizano vyhrál Crystal Cup, rozhodla velká chyba favorita

 

Hned několikeré zastoupení měl český turf na nedělním mítinku ve varšavském Sluziewci. Oba dostihy přes proutěné překážky vyhrál Rostislav Benš na domácích Juraszkovi a Hibernian, zatímco svěřenci trenéra Grega Wroblewského Polish King a Locomotive doběhli na třetím a čtvrtém místě.

V rámci International Women Power Cupu, dostihu amazonek na 1600 metrů, hájily české barvy Vendula Korečková a Ingrid Janáčková Koplíková. Úspěšnější byla Korečková s klisnou Mary Elizabeth, která po aktivním průběhu dojela na druhém místě, půldruhé délky za vítězkou L’ Aquillou s Karolinou Kamińskou. Janáčková Koplíková skončila sedmá.

V Římě se představila vítězka Letní ceny klisen Achird, v condizionatě Premio Orsa Maggiore (1600 m) se pod Milanem Zatloukalem nedostala přes sedmé místo. Bez vítězství se tentokrát vrací stáj Scuderia Aichner SRL z Merana, lepším z její dvojice byl v neděli čtyřletý Thavors, pátý v proutěných překážkách nezvítězivších na 3300 metrů.

Ilustrační foto: Petr Guth, dostihovy-svet.cz




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE