reklama 11A

Ondřej Zvára: Ze Sunshine Tour jsem nadšený. Cento Lano je při chuti

ikonka

Početná česká ekipa reprezentuje na oblíbených mezinárodních závodech Sunshine Tour ve španělském Vejer de la Frontera. Na místě je také se svými koňmi Ondřej Zvára a přes nepříjemné komplikace po cestě předvádějí jeho svěřenci velmi kvalitní výkony.
21.02.2020 20:56  |  Autor: Josef Malinovský, Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A
V pátek 21. února, krátce po stopadesátce v rámci španělské Sunshine Tour, jsme se spojili s Ondřejem Zvárou, který soutěž dokončil v sedle Quimera M na skvělém třináctém místě. "Já jsem zatím velmi spokojený. Minulý týden jsem bral jen tréninkově, jelikož moji koně startovali naposledy v O2 areně. Tento týden se snažíme již podávat nějaké výsledky a myslím, že koně jsou bezvadní, hlavně tedy ti, na které se soustředíme, a to jsou Quimero a Cento Lano. Cento Lano startoval poprvé od Budapešti a je při chuti. Skákal čistě, mám z něho radost. Samozřejmě se ho budeme v jeho letech snažit menežovat tak, aby jsme co nejvíce snížili riziko zranění. Teď s ním tedy počítám do nedělní Grand Prix, protože v první kvalifikaci byl perfektní," prozradil Ondřej Zvára.
 
Velmi spokojený je český reprezentant i s Quimerem. "Quimero podává konstantně dobré výsledky. Minulý týden se po pauze ještě trochu hledal, najednou přišly velké prostory a skákání venku, tak z toho byl trošku paf. Ale tento týden už mi dělá velkou radost. Šel dvě stopadesátky a obě čistě. Navíc já mám vždycky radost, když se podaří kvalifikace hned napoprvé, a člověk má pak další dny trochu v klidu."
 
Ondřej Zvára vycestoval na místní závodiště vůbec poprvé a nešetří chválou. "Z místních závodů jsem nadšený. Všechno zde perfektně funguje, všichni máme v telefonu aplikaci, přes kterou všechno vyřizujeme, což je ohromná úspora času. Jsou zde skvělé podmínky obecně. Kolbiště i opracoviště jsou prvotřídní, tráva ve skvělé kondici, takže ideální podmínky pro to si zde koně připravit tak, jak potřebuji. Náročnost je na začátek sezony trošku vyšší, než bych potřeboval, vzhledem k tomu, že zde začínáme. Hlavně tedy nastavenými časy, překážky stojí samozřejmě na mírách."
 
Vše se teď jeví v nejlepším pořádku, ale cesta do Španělska nebyla pro Ondřeje Zváru a jeho tým vůbec jednoduchá, jak prozradil. "Už od začátku cesty se nám lepila smůla na paty, pořád jsme něco opravovali. Cesta se nám pak už jen prodlužovala a finančně prohlubovala. Na nějaké komplikace jsem poměrně zvyklý, ale když už jsme řešili několikátou za noc, říkal jsem si, že cesta za olympiádou bude opravdu asi velmi trnitá. Na místo jsme se dostali o pár hodin déle, než jsem očekával. Navíc jsem měl ještě v pátek a sobotu soustředění ve Frenštátu, které jsem nechtěl odmítnout, protože je tam skvělá parta lidí. Tímto bych jim rád poděkoval, že se mi přizpůsobili a termín jsme oproti původnímu plánu změnili. I tak to bylo hodně hektické, jelikož v sobotu odpoledně jsem ještě trénoval ve Frenštátě a v sobotu večer kolem deváté jsme odjížděli s kamiony. Ale jsme tady, koně jsou v pořádku, výsledky se dostavují, tak doufám, že to bude už jenom lepší," shrnul Ondřej před víkendem.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE