reklama 11B

Češi nebudou po letech na startu skokového ME. Obhájcem je Fredricson

ikonka

Rotterdam bude hostit mistrovství Evropy v parkurovém skákání seniorů. Zahajovací honební soutěž proběhne ve středu 21. srpna. Češi však na jejím startu budou chybět. Je to poprvé od roku 2011, kdy na šampionát nevyrazí žádný z českých skokanů.
13.08.2019 19:32  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Z původního plánu Emmy de Moussac a Ondřeje Zváry na účast na letošním mistrovství Evropy seniorů v parkurovém skákání sešlo. Na startu první soutěže, která se v Rotterdamu pojede ve středu 21. srpna, tak po osmi letech budou chybět čeští jezdci. Ti se evropských šampionátů účastnili nepřetržitě od roku 2011. 
 
O medailistech se v Rotterdamu rozhodne v neděli 25. srpna. Účastníky čeká náročný pětidenní program. Zahajovací skákaní se pojede tradičně jako honební, následovat bude ve čtvrtek první kolo týmové soutěže. V pátek se pak druhým kolem rozhodne o nejlepším evropském družstvu. Finále jednotlivců se pojede na dvě kola, a to v neděli.
 
Jako obhájce zlata z posledního šampionátu, který se konal v roce 2017, dorazí do Nizozemí švédský reprezentant Peder Fredricson. Zvítězit podruhé za sebou v tak silné konkurenci, jaká je mezi evropskými skokovými jezdci, je ale velmi obtížné.
 
Soupiska je plná hvězd. Vedle úřadujícího mistra Evropy je tam také bronzový medailista Cian O´Connor z Irska. Nechybí i světová jednička Švýcar Steve Guerdat, britské hvězdy Scott Brash a Ben Maher, zkušení němečtí reprezentanti Christian Ahlmann, Daniel Deusser a Marcus Ehning nebo Belgičani Jerome Guery, Pieter Devos a Jos Verlooy.
 

Výsledky z ME v Rotterdamu můžete sledovat ZDE

 
Foto: FEI / Claes Jakobsson




Štítky: skokyMERotterdam
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE