reklama 11C

Olomoucký tým se nevzdal. Světový pohár bude navzdory koronaviru

ikonka

Krize, kterou přinesla pandemie koronaviru, výrazně zasáhla oblast sportu, jezdectví nevyjímaje. Řada pořadatelů po celém světě zrušila plánované závody. Tým v olomouckém Equine Sport Centru se však vidiny plánovaného Světového poháru nevzdal.
08.06.2020 15:54  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Parkurové závody kategorie CSI-W Olomouc zapsané do série World Cup letos bude, i když v důsledku výše uvedených okolností zaznamená několik změn. „Všichni, kdo stojí za každoročním Světovým pohárem v Olomouci, věřili, že se ho i letos podaří uspořádat. Ve světle toho, že desítky organizátorů v Evropě i jinde své plány vzdaly, je vůle olomouckého týmu obdivuhodná,“ uvedla ředitelka závodů Klára Damborská.
 
Dlouhodobá spolupráce s nejvýznamnějším partnerem J&T Bankou naváže znovu od sezony 2021, dotace pro letošní závody tak zůstávají zcela v režii ESC Olomouc. Ve výhrách rozdá organizátor celkem 90.000 EUR.
 
Původně plánovaná kategorie tří hvězd byla změněna na CSI2*, avšak mítink zůstane zařazený do série Světového poháru. Pro účastníky budou připraveny Big Tour, Middle Tour, Small Tour a Elite Tour. Stejně jako v předešlých letech si přijdou na své junioři, mladí jezdci ve věku do 25 let a jezdci, kteří připravují mladé koně. Novinkou bude runda pro pětileté, jež doplní kategorii šesti a sedmiletých koní. Rozpis nabídne také tři soutěže, v nichž se pojede o body do světového žebříčku Longines Ranking. „Autorem parkurů bude v České republice známý a velmi oblíbený Eduard Petrovič,“ prozradila ředitelka olomouckého Equine Sport Centra Michaela Smrčková.
 
CSI2*-W Olomouc se uskuteční ve dnech 26. až 30. srpna, a kromě zmíněné možnosti bodovat do série World Cup přinese také šanci splnit si kvalifikační minimum pro některé šampionáty FEI. Prozatím není zcela jasné, jaká pravidla a opatření budou platit o posledním srpnovém víkendu, kdy se fanouškům parkurového sportu otevřou brány olomouckého areálu, jisté však je, že mezi jezdci je o akci už nyní velký zájem.
 
„Nikdo zatím neví, z kterých zemí ani za jakých okolností budou moci do Olomouce přicestovat zahraniční jezdci, ale už teď registrujeme velký zájem o účast. Dotazy týkající se startu na CSI dostáváme zejména od účastníků, kteří u nás závodí pravidelně,“ popisuje Klára Damborská, kterou doplňuje Michaela Smrčková: „Koronavirus všem pořadatelům značně zkomplikoval situaci, věříme však, že naplníme kapacity, a že jezdci možnost absolvovat mezinárodní závody v České republice určitě ocení.“ Podrobnosti o parkurovém Světovém poháru v Olomouci najdete na adrese www.csiolomouc.cz. 
 
Ilusttrační foto Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE