reklama 11B

Olivier Robert podruhé vyhrál v LGCT a vede ji spolu s Benem Maherem

ikonka

Třináctou Grand Prix Longines Global Champions Tour ovládl v sobotu 18. září Olivier Robert. Díky druhému vítězství a zisku 40 bodů se v žebříčku vyrovnal Benovi Maherovi. Oba totiž mají 228 bodů. Do Super GP v Praze se kvalifikoval Bryan Balsinger.
18.09.2021 20:48  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Druhé vítězství v sezoně Longines Global Champions Tour si připsal v Římě na antickém sportovišti Circus Maximus Francouz Olivier Robert. V sedle dvanáctiletého hřebce Vangog du Mas Garnier překonal základní kolo i rozeskakování bez penalizace a čas 40,62 nikdo překonat nedokázal. 
 
„Několikrát jsem v rozeskakování zariskoval, ale dnes zkrátka byl můj den. Je to fantazie, nikdy před tím jsem s ním žádnou velkou Grand Prix nevyhrál,“ konstatoval spokojeně vítěz. Velmi blízko měla ke dvojitému triumfu v italské metropoli Švédka Malin Baryard-Johnsson na třináctileté klisně H&M Indiana. Za Robertem zaostávala jen sedm desetin sekundy a skončila druhá. 
 
Jelikož oba zmínění jezdci již mají zlatou jízdenku do Super Grand Prix v Praze z předešlých kol, tu třináctou získal až třetí umístěný Bryan Balsinger ze Švýcarska, jenž startoval na čtrnáctileté klisně Twentytwo des Biches. 
 

Psali jsme: Prague Lions vedení v Římě neudrželi. V třináctém kole GCL dojeli pátí

Nulu na bodovém kontě udržel také Nizozemec Maikel van der Vleuten s jedenáctiletým Beauville Z, ale čas 42,55 sekundy ho zařadil až na čtvrté místo. Pátý dokončil Ben Maher v sedle klisny Ginger-Blue. Jako jediný v rozeskakování chyboval, ale i bez této penalizace by čas 43,06 znamenal stejné umístění. 
 
Maher tak zapisoval do žebříčku LGCT 32 bodů a v součtu jich má 228, což je úplně stejně, jako v případě Oliviera Roberta. Zbývající dvě říjnová kola v Šamoríně tak slibují strhující podívanou o celkové prvenství. O to zajisté zabodují také Edwina Tops-Alexander, na jejíž kontě je nyní 222 bodů, ale i Peder Fredricson s dosavadními 220 body. Mezi potenciální celkové vítěze patří určitě i Sergio Alvarez Moya, jemuž se podařilo nastřádat 203 bodů. 
 
Jelikož si jezdci zapisují do celkového pořadí pouze osm nejlepších výkonů v sezoně, příští závod v Šamoríně bude velmi dramatický. Aby Ben Maher při čtrnáctém mítinku vylepšil své bodové skóre, bude muset být v Grand Prix devatenáctý, nebo lepší. Ještě obtížnější situaci bude mít Olivier Robert, jelikož pro něj se body navýší jen v případě, pokud bude nejhůře třináctý. V případě Edwiny Tops-Alexander zahýbe tabulkou už i 21. pozice a nejsnazší cestu k bodům má Peder Fredricson, jelikož ten bodoval zatím jen sedmkrát. Pokud se šampionem sezony stane Tops-Alexander, nebo Maher, budeme svědky historicky prvního hattricku v počtu celkových vítězství v LGCT. 
 

Nepřehlédněte: Do Prahy chceme s Catch Me přijet v plné síle, říká Anna Kellnerová

 
Předposlední mítink je naplánován ve slovenském Šamoríně od 15. do 17. října a hned od 21. do 23. října na něj naváže ten poslední – patnáctý, po němž bude známé konečné pořadí jezdců i všichni účastníci závěrečné Super Grand Prix, která je tradiční součástí galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Ta se uskuteční od 18. do 21. listopadu. Prozatím se do ní kvalifikovali Niels Brynseels, Olivier Robert, Ben Maher, Peder Fredricson, Darragh Kenny, Sameh El Dahan, Sergio Moya, Scott Brash, John Whitaker, Daniel Deusser, Harrie Smolders, Malin Baryard-Johnsson a nově i Bryan Balsinger.
 
Foto: Longines Global Champions Tour
Zdroj: tisková zpráva LGCT



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE