reklama 11D

O sezonách ČJF 2018-2019 s Klárou Šalkovou

ikonka

Další zhodnocení uplynulé sezony a plánů pro rok 2019 přinášíme v naší pravidelné rubrice s předsedy jednotlivých disciplín ČJF tentokrát o reiningu. Na to jsme se ptali předsedkyně komise reiningu Kláry Šalkové...
29.12.2018 16:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Mohla byste krátce zhodnotit uplynou sezonu 2018 ve vaší disciplíně?

Cílem, který stanovila SpK pro rok 2018, bylo zvýšení počtu aktivních jezdců, počtu kvalifikačních závodů a rovněž zvýšení počtu účastníků na MČR. V této oblasti se nám dařilo a opravdu se objevila spousta nových tváří, jezdci se zúčastňovali závodů a na MČR byla účast o třiadvacet procent vyšší. Dále jsme chtěli postavit týmy na ME v reiningu, ale s ohledem na pozdní oznámení termínu ze strany FEI a nedostatek vhodných koní, jsme měli pouze jednu reprezentantku na ME juniorů, a to Radku Paverovou s koněm SK Whizchic.

 

Jak se mění zájem jezdců o účast na mezinárodních závodech v zahraničí? Roste, je více méně stejný, nebo klesá v porovnání s předešlými roky?

Zájem o účast na mezinárodních závodech je veliká, ale s ohledem na to, že na závodech CRI mohou startovat pouze koně sedmiletí a starší, dávají naši jezdci přednost zahraničním startům na závodech pod hlavičkou NRHA (National Reining Horse Association), kde mohou předvést koně v různém věku a ve více třídách.

 

Které výsledky z mezinárodních závodů českých reprezentantů v uplynulé sezoně vám nejvíce utkvěly v hlavě?

Pokud se týká závodů FEI, tak postup Radky Paverové do finále na ME juniorů.

 

Jak se vyvíjí počty národních závodů a účast na nich ve vaší disciplíně?

Jak bylo řečeno v první odpovědi, počet národních závodů vzrostl a rovněž účast na nich je vyšší než v předchozích letech.

 

Jak hodnotíte průběh vrcholných domácích závodů? (MČR a MZ)

MČR mělo z mého pohledu dobrou účast jak jezdeckou, tak diváckou a myslím, že ani z organizačního hlediska nedošlo k pochybením. Všichni jezdci podali dobré výkony a rozhodčí byli velmi korektní.

 

Co se povedlo a nepovedlo v oblasti vzdělávání?

V oblasti vzdělávání jsme se zaměřovali hlavně na mladé jezdce a na jejich přípravu na závody a opravdu se počet aktivních jezdců zvýšil. Jiné cíle jsme si v této oblasti nestanovili.

 

Podařilo se vám splnit všechny cíle, které jste si pro rok 2018 v rámci činnosti komise vaší disciplíny stanovili?

Viz odpověď na 1. otázku.

 

Kde naopak cítíte, že je třeba pro další rok více zapracovat?

Rádi bychom přitáhli více jezdcům k reprezentaci juniorů a mladých jezdců, protože máme dobře připravené jezdce, jen jim chybí dostatek zkušeností ze startů v zahraničí a ani nebyli k reprezentaci dostatečně vedeni.

 

Jaké hlavní cíle si kladete pro následující sezonu a jaké je vaše osobní přání pro rok 2019?

Naším cílem zůstává vychovat a podpořit nové jezdce z řad dětí a začínajících, připravit pro ně dostatek závodů a ty nejlepší vést cíleně k reprezentaci. Naše disciplína nemá zřízená SCM pro soustavnou přípravu talentovaných jezdců, a proto bychom rádi uspořádali v příštím roce alespoň tři intenzivní kurzy pro potenciální reprezentaci.

Mým osobním přáním je, aby byli všichni zdraví a soutěžili v duchu fair play.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE