reklama 11D

Nikola Bielíková: Ambice pro mistrovství ČR jsou velké. Chceme do TOP5

ikonka

Do kategorie jednotlivců parkurového mistrovství České republiky v Martinicích nastoupí celkem 31 dvojic, které ovšem tvoří jen 24 jezdců. A mezi nimi je pouze jedna žena – Nikola Bielíková. „Rádi bychom se pokusili o umístění v TOP5,“ říká.
25.07.2019 15:39  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Nikola Bielíková je letos jedinou ženou, která se odvážila přihlásit při parkurovém mistrovství České republiky do kategorie jednotlivců, tedy mezi převahu mužů. Ve třech kolech je čekají parkury stupňů obtížnosti T* (145), T* (145) a T** (150). 
 
„Pokud si vzpomínám, tak poslední čtyři roky startuji vždy v jednotlivcích. Jsem moc vděčná za to, že mám koně, který může chodit takovéto soutěže a užívám si to,“ prozradila úvodní den republikového šampionátu Nikola Bielíková, která s Carthinjem pomýšlí na přední umístění. „Ambice jsou velké, rádi bychom se pokusili o umístění v TOP5.“ Zároveň však dodává: „Jedna chyba se může stát vždycky a v té tříkolové soutěži se to hned pozná.“
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Sergej Motygin: Za loňskou chybu při MČR bych si nafackoval ještě dnes

 
Velkou výhodou Nikoly Bielíkové je, že nemá trému ani před těmi nejdůležitějšími závody. „Mám to štěstí, že moc nervózní nebývám, naopak spíš bojuji s tím, že jsem schopna něco podcenit, že to neberu moc vážně. Takže mistrovství České republiky je pro mě super, že se dokážu soustředit a nadchnout se pro věc.“
 
To, že šance na úspěch jediné ženy na startu jsou vysoké, dokazují její dlouhodobé výsledky, a nejen v Martinicích. Na martinickém kolbišti se však Bielíkové daří pravidelně. „Má to tady rád i Carthinjo. Předloni jsme tu při mistrovství získali bronzovou medaili a několikrát jsem se s ním umístila i v Memoriálu Jana Papouška, který se tu koná každoročně krátce před republikovým šampionátem,“ vzpomíná. 
 
Určitou komplikací by letos mohlo být tropické počasí. „Určitě se snažíme dávat koním zvláštní péči – dostávají elektrolyty, máme větráky ve stájích a pravidelně je sprchujeme. Podmínky jsou pro všechny stejné, musíme se s nimi vyrovnat,“ konstatuje.
 

VIDEO: Mistrovské Martinice: Ozvěny z průběhu mistrovství ČR 2019 ve skocích

 
Mistrovství České republiky 2019 v parkurovém skákání jezdců do 25 let, žen a jednotlivců se koná v Martinicích u Březnice od 25. do 28. července. Podrobnosti k této akci najdete nejen na webu www.csi-martinice.cz, ale také na fanpage, k níž se můžete připojit prostřednictvím internetové adresy www.mistrovskemartinice.cz.
 
Své příspěvky na sociálních sítích související s parkurovým mistrovstvím České republiky či Mistrovskými Martinicemi nezapomeňte označovat hashtagy #mistrovskemartinice a #MCRskoky.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE