reklama 11B

Aleš Suchánek: Martinický areál je již tradičním pořadatelem MČR

ikonka

Po roční pauze se mistrovství České republiky seniorů a mladých jezdců vrátí v roce 2019 do Martinic. „Dbáme na to, aby u nás byli spokojeni nejen jezdci, trenéři a majitelé koní, ale i diváci a partneři,“ říká o přípravách Aleš Suchánek…
02.03.2019 08:59  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Martinický areál zažije v roce 2019 již deváté pořádané mistrovství České republiky. Zatím co v loňském roce, se národní šampionát seniorů a mladých jezdců uskutečnil v nedalekých Zduchovicích, letos se opět rozhodne o cenných kovech těchto dvou věkových kategorií v Martinicích. Na podrobnosti ohledně tohoto plánového mítinku odpovídal Aleš Suchánek.

 

Pokolikáté v roce 2019 budete pořadateli mistrovství České republiky?

Martinický areál je již tradičním pořadatelem mistrovství České republiky, a to nejen seniorského, ale i v kategorii dětí a juniorů. Celkem to letos bude již deváté pořádané mistrovství v tomto areálu.

 

Máte informace o tom, zda bylo o vám přidělené mistrovství více zájemců?

Pokud mám informace přesné, tak zájemců bylo víc. Za toto rozhodnutí, že se mistrovství bude konat opět v Martinicích, jsme samozřejmě rádi. Považujeme to za projev důvěry ze strany České jezdecké federace a je to pro nás i otázka prestiže v rámci České republiky.

 

Jaká kritéria podle vás hovořila ve váš prospěch při přidělování organizace mistrovství ze strany ČJF?

Martinický areál je dnes nejkomplexnější jezdecký areál u nás. Disponuje nejen kvalitním kolbištěm a dvěma opracovišti, ale má k dispozici i přibližně dvě stovky pevných boxů.  Za velmi důležitou považujeme také stravovací a ubytovací kapacitu.

V neposlední řadě je velký, možná až extrémní, důraz kladen na celkový vizuál areálu.  Dbáme na to, aby u nás byli spokojeni nejen jezdci, trenéři a majitelé koní, ale i diváci a partneři, kterým se snažíme vytvořit velmi příjemné prostředí ve VIP sektoru.

 

Již se vám stalo, že jste s nějakou žádostí o pořádání mistrovství České republiky neuspěli?

Nejsem si jistý, jelikož vyjednávání o pořádání mistrovství jsou vždy o kompromisech, a tak se nedá dohoda o pořádání příštího šampionátu brát jako neúspěch, ale naopak dosažení dohody přijatelné pro všechny zúčastněné.

 

Jaká je v případě parkurového sportu konkurence mezi pořadateli závodů, kteří se ucházejí, nebo v minulosti ucházeli, o pořádání mistrovství?

Konkurence je vždy veliká. Areálů s ambicemi pořádání mistrovství totiž přibývá. Vždy je to o kvalitě poskytovaných služeb.

 

Bude se tento národní šampionát konat ve vámi preferovaném termínu, nebo je datum konání výsledkem dohody s České jezdecké federace?

I tady je to vždy o dohodě všech stran. Je třeba vycházet z termínové listiny mezinárodní federace FEI, dále pak přizpůsobit termínovou listinu na českých kolbištích i v rámci více disciplín a tak dále. Faktorů je celá řada a je třeba najít ten nejvhodnější kompromis.

 

Zajímají vás podrobnosti o dalších mistrovství ČR, které se uskuteční v roce 2019? Klikněte SEM!

 

Jste zastáncem toho, aby národní šampionáty měly své tradiční termíny, nebo je potřeba se pravidelně přizpůsobovat termínům kontinentálních či světových šampionátů a jiných mezinárodních závodů?

Na to je těžká odpověď. Z hlediska pořadatelů, jezdců a partnerů by byl tradiční termín žádoucí, ale vždy musíte přihlédnout k termínové listině FEI, jelikož mistrovství má být přehlídkou toho nejlepšího, co domácí scéna nabízí. Je potom problém, když ti nejlepší jezdci startují v daném termínu v zahraničí.

V letošním roce bude ve hře i olympijská kvalifikace, a tak jsou zahraniční starty těch nejlepších důležitým faktorem.

 

Kteří partneři jsou pro vás největší oporou?

Téma partnerů je vždy velmi důležité. V Martinicích máme již tradiční partnery a jsme velice rádi, že s námi prožívají již několik závodních sezon. Patří jim za to velký dík. 

Samozřejmě probíhají jednání i s dalšími a věříme, že se představí v martinické aréně již v letošním roce.

 

Kdo jsou pro vás stěžejní členové organizačního výboru?

Nečekejte ode mne, že budu někoho jmenovat. Jsem osobně velice rád, že se v Martinicích vytvořila skvělá parta lidí, která táhne za jeden provaz, a jen díky tomu jsme schopni zvládnout tolik náročných mítinků během jedné sezony. Všichni makají na 200 procent a za to mají můj obdiv a patří jim velké poděkování.

 

Budete před mistrovstvím zkvalitňovat zázemí areálu, v němž se akce uskuteční?

Každý rok se v Martinicích něco děje. Nejinak tomu bude i letos, ale necháme si to jako malé překvapení pro naše příznivce.

 

Co by mělo být hlavním lákadlem pro diváky kromě samotné sportovní podívané?

Určitě velmi příjemné zázemí areálu a doprovodné akce, které chystáme nejen pro mistrovství. Snažíme se připravit příjemné dny nejen pro sportovce a členy týmů, ale i pro partnery a diváky. Držte nám palce, aby se nám to podařilo.

 

Jaká bude hlavní forma propagace vašich závodů?

I propagace je vždy velmi důležitá. Využíváme jezdecká média, vlastní linii propagace i sociální sítě. Kombinací několika informačních kanálů se snažíme přinášet divákům kompletní informace o dění v areálu Equitana Martinice.

 

Kde najdou zájemci podrobnější informace o přípravách vámi pořádaného mistrovství České republiky?

Jak jsem zmínil, snažíme se informovat všemi možnostmi průběžně, ale vše podstatné se pravidelně objevuje na našem webu www.csi-martinice.cz.

 

Ilustrační foto: Kateřina Návojová





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE