reklama 11C

Sergej Motygin: Za loňskou chybu při MČR bych si nafackoval ještě dnes

ikonka

Stříbrný medailista v parkurovém skákání z loňského mistrovství ČR Sergej Motygin se na šampionát chystá i letos. Sedlat bude opět svou stájovou jedničku Dylana. „Mám skvělou klisnu i do družstev, doufám, že zaboduje,“ prozrazuje jezdec.
19.07.2019 09:28  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
V loňském mistrovství České republiky v parkurovém skákání byl Sergej Motygin aktérem snad nejzajímavějšího okamžiku, když ho chyba na posledním skoku v rozeskakování připravila o zdánlivě jisté zlato v nejtěžší kategorii jednotlivců. Letos se na šampionát chystá znovu. 
 
„Mistrovství republiky je pro mě prestižní akce,“ říká úřadující vicemistr republiky. „Je to tříkolová soutěž, v které je důležitá jakási stabilita výkonů. Můj kůň Dylan je na takovou soutěž stavěný, protože není nijak rychlý,“ dodává Sergej Motygin.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Iva Holíková: Kvalifikaci na MČR mám se čtyřmi koňmi včetně Celana-S

 
Na okamžik, kdy mu loni utekl na poslední chvíli titul, vzpomíná s hořkostí. „Byla to moje hrubá chyba, když se k tomu vrátím, i dnes bych si nafackoval,“ komentuje rozhodující moment, kdy získala zlato Zuzana Zelinková. 
 
Na mistrovství České republiky, které se bude konat od 25. července v Martinicích u Březnice, bude sedlat opět svoji stájovou jedničku valacha Dylana. „Musíme ještě využít zbývající čas k přípravě, zatím nejsem s formou zcela spokojený,“ prozrazuje jezdec. Jejich příprava se před tříkolovým mistrovstvím nijak neliší od přípravy na jiné závody. „Pro mě je důležité dovézt koně při síle a ve skvělé kondici, aby kůň byl spokojený, a pak se může podařit i výkon. Před mistrovstvím nedělám nic speciálního.“
 
„V Martinicích nemáme s Dylanem nejlepší bilanci, je tam menší kolbiště, ale výsledky záleží na mnoha nuancích. Hodně záleží také na staviteli. Třeba se to letos prolomí,“ dodává jezdec s tím, že do Martinic jezdí rád a areál mu absolutně vyhovuje. „Na medailové pozice zatím nepomýšlím, uvidím, jak se vše bude odvíjet. Mám ale výbornou klisnu do soutěže družstev. V té se nám, doufám, podaří zabodovat. Těším se na to a zároveň jsem zvědavý,“ uzavírá své pocity pár dní před šampionátem loňský stříbrný medailista.
 

PSALI JSME: Kateřina Kučerová: Pro mě bude mistrovství v Martinicích vrchol sezony

 
Mistrovství České republiky 2019 v parkurovém skákání jezdců do 25 let, žen a jednotlivců se koná v Martinicích u Březnice od 25. do 28. července. Podrobnosti k této akci najdete nejen na webu www.csi-martinice.cz, ale také na nové fanpage, k níž se můžete připojit prostřednictvím internetové adresy www.mistrovskemartinice.cz.
 
Své příspěvky na sociálních sítích související s parkurovým mistrovstvím České republiky či Mistrovskými Martinicemi nezapomeňte označovat hashtagy #mistrovskemartinice a #MCRskoky.
 
Foto archiv Jezdci.cz




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE