reklama 11C

Osm vítězů za den, 3000 celkově. Král britských trenérů boří nové mety

ikonka

Desetinásobný šampion britských překážkových trenérů Paul Nicholls jde měsíc před festivalem v Cheltenhamu od úspěchu k úspěchu.
20.02.2019 11:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Za normálních okolností by proutěné překážky na 3300 metrů při úterních dostizích v britském Tauntonu nevzbudily zvláštní pozornost. Když ale proběhl vítězně cílem sedmiletý bělouš Capitaine, stala se z nenápadného provozního dostihu zpráva na titulní strany. Pro valachova trenéra Paula Nichollse to totiž bylo 3000. vítězství kariéry.
 
V britském překážkovém provozu nasbíral 2960 vítězství, zbytek tvoří úspěchy v zahraničí a také jedenáct vítězů na rovině.
 
"3000 vítězů, to už je skutečně něco. Na začátku 90. let, kdy jsem začínal v Devonu, jsem o takových metách mohl jenom snít," řekl Nicholls listu Racing Post s tím, že klíčovým předpokladem pro současné úspěchy byl přesun na Manor Farm v Ditcheatu před 25 lety.
 
Desetinásobného britského šampiona Nichollse lze bez velkého přehánění označit za krále současných překážkových trenérů na ostrovech.
 

Čtěte také: Koně na tenkém ledě. Nejlepší fotky ze Svatého Mořice

 
Na slavnou minulost, ke které neodmyslitelně patří hvězdy jako Kauto Star, Denman, See More Business nebo Big Buck’s, navazuje špičkovou aktuální formou. S velkým náskokem vede letošní šampionát a daří se mu prakticky všechno, na co sáhne. Teprve minulou sobotu slavil nový osobní rekord, když vyhrál osm dostihů za jeden den.
 
Teď Nicholls zbrojí na National Hunt Festival v Cheltenhamu, kde se dosud těšil ze 43 vítězství včetně čtyř Gold Cupů. Jeho letošní nadějí pro největší dostih festivalu je lehký sobotní vítěz Clan Des Obeaux.
 
Celkem si Paul Nicholls dosud připsal 120 triumfů v dostizích graded 1, Velkou národní vyhrál jednou prostřednictvím bělouše Neptune Collonges. "Důležitý je ale každý jeden vítěz, ne pouze ti velcí," připomíná samotný Nicholls.
 
 
Ilustrační foto: oficiální Twitter Paula Nichollse, twitter.com/pfnicholls




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE