reklama 11D

Nejvíce mi pomáhá sestra. Koně zná nejlépe, ujišťuje Natálie Melmerová

ikonka

Mnoho úspěchů sbírala Natálie Melmerová se svými sportovními poníky. Poté následoval přesun na velké koně, které nejdříve jezdila její starší sestra Lucie. Ta je nyní její hlavní oporou a zároveň se podílí na přípravě a tréninku.
13.05.2022 11:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

Již od svých tří let se pohybuje v jezdeckém prostředí Natálie Melmerová, která byla zpočátku velmi ovlivněna svou starší sestrou Lucii. Ta úspěšně startovala už v sedle svých pěti poníků a Natálie se na nich velmi ráda vozila a získávala své první jezdecké zkušenosti. 
 
Kde jste se začínala takto rozvíjet a jaké zázemí jste pro trénink měla?
Své jezdecké začátky jsem prožívala už v naší domovské stáji. Náš areál se nachází v Březové, která leží západně od Prahy. Rodiče si toto místo pronajali a od dětství jsme se sestrou měli možnost využívat kompletní sportovní zázemí. 
 
Můžete nám přiblížit, jak to tam vypadá? 
Máme zde přibližně čtyřicet koní. K dispozici je jízdárna, hala, lonžovací kruh, travnaté výběhy. Kolem areálu jsou všude krásné louky a lesy pro terénní přípravu našich koní. V dřívějších dobách tento objekt sloužil jako kravín, který se později zrekonstruoval a nyní složí jako jezdecká stáj. 
 
Kolik času ve stáji nyní trávíte a jak vypadá váš běžný program?
Trávím ve stáji každý den po škole, což je přibližně od 15 do 19 hodin. Jezdím většinou dva koně denně a po ježdění všechny naše koně obstarám a připravím krmení. 
 
Je parkurové skákání vaší hlavní disciplínou? Vyzkoušela jste i některá další jezdecká odvětví? 
Ano, věnuji se s našimi koňmi výhradně parkuru. Prozatím mám v sedle velkých koní výkonnost na stupni L, ale věřím, že se to bude vyvíjet dále a budeme se posouvat výš. Když jsem jezdila poníky, tak jsem několikrát startovala i v drezuře. 
 

Psali jsme: Karolína Šťastná na zásadní úspěch čeká. Koním věnuje všechen svůj čas

 
Ovlivnil váš přístup ke koním a jezdeckému sportu talent a nadšení vaší jezdecky založené sestry?
Určitě ano. Sestra Lucie byla vždy mým vzorem. Její tragický pád ukončil mou pony kariéru. Vlastnili jsem v té době čtyři koně a dva poníky a nedalo se to zvládat, proto byl přestup do sedla velkých koní rychlý.
 
Jak vzpomínáte na své první závodní zkušenosti? 
První oficiální parkur jsem jela s poníkem Forrestem v Borové, kde jsme šli soutěž stupně ZP. Vzpomínám si, že jsme si hned dojeli pro krásné druhé místo. Dále jsem se účastnila závodů a různých tréninků a soustředění ve známých areálech jako jsou Královice, Zduchovice, Opřetice a Sojovice. 
 
Kdo vás dále zdokonaloval a předával vám nové zkušenosti? Komu nejvíce vděčíte za to, čeho jste v jezdeckém sportu dosáhla? 
Doma mě trénují nejvíce sestra a mamka. Nejvíce zkušeností mi však předal pan Mestenhauser v mém poníkovském období. Dále bych ráda zmínila Ivu Holíkovou, Pavla Vachutku a Romana Drahotu, s nimiž jsem se účastnila soustředění Sportovního centra mládeže a nyní trénuji s Alžbětou Vojtkovou, která je skvělá. Můžu říct, že nejvíce vděčím své sestře, která mi se vším pomáhá a radí. Koně, které nyní jezdím byli dříve její, a právě ona je zná nejlépe. 
 
Jak náročné to pro vás bylo přesedlat na koně své sestry?
Hrozně jsem si přála jezdit Filoubeta, ale padala jsem z něj a nejdříve to bylo dost náročné. Nyní si začínáme rozumět a postupně sbírám v jeho sedle nové závodní zkušenosti. S klisnou Lorettou jsem už zvádla vybojovat například třetí místo při Czech Junior Cupu v Hořovicích, čehož si moc vážím. Jedním z cílů pro letošní sezonu je účast při mistrovství České republiky. 
 
Foto: poskytla Lucie Melmerová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE