reklama 11B

Nejistota kolem startu Winter Masters Series. Pořadatelé stále doufají

ikonka

Zástupci týmu Riders & Dreams stále doufají, že od 20. do 22. 11. v Šamoríně odstartuje další ročník Winter Masters Series. Slovenská jazdecká federácia přitom v neděli 15. 11. vydala stanovisko, že zákaz závodů prodloužila o celý následující týden.
15.11.2020 18:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Původně byly jezdecké závody na Slovensku zakázané do 15. 11., ale právě v tento den SJF vydala aktualizaci, že je zákaz prodloužen o týden.
 
„Vzhľadom na pokračujúce protiepidemiologické opatrenia predlžuje SJF zákaz pretekov do 22. 11. 2020,“ uvedli zástupci Slovenská jazdecké federácie na svých internetových stránkách. Hlavní organizátorů Winter Masters Series v Šamoríně Robert Pál přesto doufá, že toto stanovisko SJF vezme zpět. 
 
„Moc tomuto rozhodnutí nerozumím a doufám, že ho SJF přehodnotí. Jsme stále připraveni závody uspořádat při dodržení veškerých protiepidemiologických opatření,“ uvedl Robert Pál na dotaz redakce Jezdci.cz / Jazdci.sk.
 
Zástupci Riders & Dreams plánují v roce 2020 uspořádat ještě jeden mítink Winter Masters Series od 4. do 6. 12. Během stejného víkendu jsou zatím v kalendáři SJF naplánované také jednodenní vozatajské závody v Dunajském Klátově. Na tomto místě by o týden později měly proběhnout závody Hall Showjumping Tour 2020/2021.
 
V České republice je start halové jezdecké sezony zatím v nedohlednu. Zákaz závodů pod hlavičkou České jezdecké federace platí až do konce nouzového stavu, který bude pravděpodobně nadále prodloužen. Zatím platí do 20. listopadu. S největší pravděpodobností tak první závody proběhnout až v nové sezoně 2021, kterou by měly odstartovat v sobotu 30. ledna halové závody spřežení v rámci Zimního jezdeckého poháru.
 
Profesionální sportovní soutěže bez diváků a ve specifickém režimu mohou probíhat při všech stupních nového protiepidemického systému (PES), který představil v pátek 13. listopadu ministru zdravotnictví Jan Blatný. Amatérské sportovní soutěže jsou však zakázány, a to i při čtvrtém stupni, ke kterému se aktuálně blížíme. Teoreticky by se mohlo Česko na tento nižší stupeň přepnout od pondělí 23. listopadu. Stupně se totiž budou snižovat ve chvíli, kdy nižší riziku bude trvat zhruba týden. 
 
Amatérské soutěže se budou moci vrátit při třetím stupni (41 až 60 bodů), avšak bez diváků, což by platilo stejně jako pro profesionální soutěže. Až ve chvíli, kdy bude platit druhý stupeň (21 až 40 bodů) se budou moci konat soutěže s přítomností diváků. Venku to bude 500 osob, uvnitř až 250 osob, ovšem při rozdělení do dvou sektorů. V každém sektoru totiž bude moci být maximálně 125 lidí. Pro většinu halových jezdeckých závodů by však tento limit měl být plně dostačující, jelikož více jak 250 diváků bývá obvykle přítomno pouze u některých vozatajských halových závodů, tuzemské parkurové akce by si měly hravě s tímto počtem vystačit.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE