reklama 11A

Napínavý souboj o body do Světového poháru vyhrál ve Stuttgartu Devos

ikonka

Páté kolo halového Světového poháru ve Stuttgartu po roce opět ovládl s půlsekundovým náskokem belgický reprezentant Pieter Devos. Dvacetibodový zisk ho rázem vyhoupl na průběžnou druhou příčku v žebříčku, ve vedení zůstává prozatím Steve Guerdat.
17.11.2019 19:03  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Jedna z největších halových událostí Stuttgart German Masters vrcholila nedělní Velkou cenou zařazenou do žebříčku Světového poháru s výškou překážek závratných 165 centimetrů. Čtvrtina startujících se účastnila rozeskakování, během něhož se odehrál nervy drásající souboj.
 
Absolutně nejrychlejší byl německý reprezentant Philipp Weishaupt na klisně Che Fantastica ze stájí Ludgera Beerbauma. Nešťastná chyba na překážce ho však zařadila na pátou pozici. Velmi rychlí byli také Eduardo Alvarez Aznar, Richard Howley a Daniel Deusser, všichni tři ovšem také jednou chybovali.
 
Vítězství nakonec připadlo stejně jako před rokem belgické dvojici Pieteru Devosovi na čtrnáctiletém Apartovi, a to s pouhým půlsekundovým náskokem před průběžně vedoucím jezdcem žebříčku, Stevem Guerdatem s valachem Venard de Cerisy. Bronz putoval do Velké Británie zásluhou Scotta Brashe a Hello Senatora.
 
Vedení žebříčku Světového poháru se tedy nezměnilo, Pietera Devose však zisk dvaceti bodů vyhoupl na průběžnou druhou pozici, třetí je aktuálně Scott Brash.
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE