reklama 11A

Murzabajev se stane jedničkou. Je zasypán nabídkami, zdůvodňuje Wöhler

ikonka

Raketová kariéra kazašského žokeje Bauyržana Murzabajeva, který začínal s dostihovým sportem v Česku, dál nabírá na obrátkách. Šampion německých trenérů Andreas Wöhler ho od příští sezony povýší na stájovou jedničku. Chceme si ho udržet, zdůvodnil.
05.09.2019 14:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Bauyržan Murzabajev se od příští sezony stane prvním jezdcem ve stáji Andrease Wöhlera. Šampion německých trenérů to oznámil na svých internetových stránkách s tím, že dosavadní první jezdec Eduardo Pedroza v centrále Ravensberg nadále zůstává.
 
"Eddie předal žezlo svému kolegovi Bauyržanovi. Bylo jasné, že se talentovaný mladý muž jednou stane jeho nástupcem, ale po jeho letošních úspěších na Bauyržana nastal regulérní hon. Dostal několik lákavých nabídek, a tak bylo nutné jednat, abychom si ho udrželi i v budoucnosti," uvedl Wöhler na webu.
 
Kazašský rodák, který byl před příchodem do Německa třikrát šampionem českých jezdců a dvakrát ovládl celkové pořadí Evropského poháru žokejů, jasně kraluje letošní statistice. Na německé půdě nasbíral 79 vítězství a podařilo se mu o třináct bodů odskočit hlavnímu rivalovi v boji o šampionát Maximu Pecheurovi.
 

Psali jsme: Neřeším nic jiného než dostihy. Už volají i cizí trenéři, říká Murzabajev

 
Dosavadní stájová jednička Pedroza působí u Wöhlera jednadvacet let. Rodilý Panaman si letos v sedle Laccaria splnil sen o vítězství v německém derby.
 
"Po tolika společných úspěších to pro trenéra nebyl snadný rozhovor, ale je třeba před Eddiem smeknout. Podobný tah očekával a trenérově rozhodnutí vyšel vstříc. Bylo by pochopitelné, kdyby ve zlém odešel, ale to se nestalo a Eddie bude nadále členem našeho týmu, i když ve druhé řadě. Jde o noblesní rozhodnutí, které svědčí o jeho charakteru," píše se ve Wöhlerově stanovisku.
 
Podobně mluvil už dříve samotný Pedroza. "Mám svůj věk a stále víc mě trápí bolesti páteře, takže si na rozdíl od minulosti musím jízdy lépe vybírat. U trenéra Andrease Wöhlera působím spolu s Bauyržanem Murzabajevem. To je velmi talentovaný a dravý jezdec, kterému patří budoucnost a v rámci svých možností se mu snažím radit a všestranně pomáhat," řekl Pedroza serveru Jezdci.cz při červnové účasti v Českém derby.
 
Spolu s Murzabajevem a Pedrozou v mezinárodně nejúspěšnější německé stáji nadále zůstává i Jozef Bojko. "Všichni budou i nadále dostávat své šance," ujistil Wöhler.
 
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE