reklama 11B

Mistrovství v reiningu opět v Kozlovicích. Jiný pořadatel nemá zájem

ikonka

Stejně jako předchozí rok, i v roce 2019 se bude o cenné kovy v reiningu bojovat v Kozlovicích. Podle členky organizačního týmu Klary Šalkové v Česku momentálně není jiný pořadatel, který by se národního šampionátu zhostil.
29.01.2019 07:29  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Pokolikáté budete v roce 2019 pořadateli mistrovství České republiky?

Přesný počet nevím, ale to číslo se pohybuje mezi osmi až deseti národními šampionáty, které se u nás v minulosti konaly.

 

Máte informace o tom, zda bylo o vám přidělené mistrovství více zájemců?

Byli jsme jediní, kdo požádal o přidělení organizace mistrovství v reiningu pro rok 2019. Jednu dobu jsme se v organizaci mistrovství v reiningu střídali nejdříve s Novou Amerikou, a poté se pořádání ujaly také Krakovany.

 

Jaká je konkurence mezi pořadateli závodů, kteří se ucházejí, nebo v minulosti ucházeli o pořádání tohoto šampionátu?

Momentálně u nás není pořadatel, který by měl zájem národní šampionát v reiningu pořádat, a to nejčastěji z personálních důvodů, protože nemá poskládaný odborný organizační tým.

 

Jaká kritéria podle vás hovořila ve váš prospěch při přidělování organizace mistrovství ze strany České jezdecké federace?

Dobré světlo na nás jednoznačně vrhá naše historie, zázemí, zkušený organizační tým i dodržování smluvních podmínek.

 

"Naše špička je konkurenceschopná na kontinentálních i světových šampionátech."

 

Bude se mistrovství konat ve vámi preferovaném termínu, nebo je datum konání výsledkem dohody s federací?

Termín jsme navrhli my a Česká jezdecká federace ho odsouhlasila.

 

Jste zastáncem toho, aby národní šampionáty měly své tradiční termíny, nebo je potřeba se pravidelně přizpůsobovat termínům kontinentálních či světových šampionátů a jiných mezinárodních závodů?

Naše reprezentační špička je schopná konkurovat jezdcům na kontinentálních i světových šampionátech, nevyjímaje další mezinárodní závody. Bylo by tak vůči těmto jezdcům nefér pořádat mistrovství v termínu, během něhož mají některý z výjezdů. Souhlasím tedy, aby se termíny mistrovství přizpůsobovaly mezinárodnímu kalendáři.

 

Budete před letošním šampionátem zkvalitňovat zázemí areálu, v němž se akce uskuteční?

Stále se snažíme něco vylepšovat a jinak tomu nebude ani v tomto roce, kdy bychom rádi opět přišli s jistým vylepšením. Podrobnosti zatím neprozradím, ale mohu říci, že na této novince pracujeme.

 

Co by mělo být hlavním lákadlem pro diváky kromě samotné sportovní podívané?

Doprovodný program nechystáme a věříme, že hlavní lákadlem, aby diváci dorazili na plánované mistrovství, je nejen samotný sportovní program, ale také kvalitní zázemí, které areál nabízí.

 

Jaká bude hlavní forma propagace vašich závodů a kde následně zájemci najdou podrobnější informace o vámi pořádaném mistrovství?

Naše webové stránky - www.painthorse.cz a určitě nebudeme přehlédnutelní ani na sociálních sítích.

 

Zajímají vás podrobnosti i o dalších národních šampionátech, které se uskuteční v roce 2019? Další rozhovory z této rubriky najdete POD TÍMTO ODKAZEM




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE