reklama 11D

O mistrech v reiningu se rozhodovalo v Kozlovicích

ikonka

Internetová televize EquiTV připravila souhrnnou reportáž z mistrovství České republiky v reiningu. To hostily ve dnech 8. a 9. září tradičně severomoravské Kozlovice. Připraveny byly čtyři mistrovské soutěže a navíc dvě rámcové.
13.09.2018 11:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

REPORTÁŽ Z MČR V REININGU NAJDETE V TOMTO ODKAZU

Ranč v Kozlovicích v Beskydech po roce ožil opět národním šampionátem v reiningu. Ten se konal od 8. do 9. září a vypsány v něm byly čtyři mistrovské kategorie. My se však nejprve podíváme na soutěže Futurity a Restricted, jež se v rámci mistrovství republiky nevyhodnocují. 

Kategorie Futurity je vypsaná pro tříleté koně a trofej z ní je u jezdců reiningu stejně cenná jako mistrovský titul. Pro vítězství si s celkovým skóre 422,5 bodu dojel letos Antonín Solanský v sedle koně LV Barny Remedys. Novinkou byla soutěž pro začínající jezdce s názvem Restricted, kterou ovládla dvojice suverénně s náskokem devíti bodů dvojice Olga Trachtová a Boby Freckle.

V dalších kategoriích se již závodilo o medaile a mistrovské tituly. V šampionátu mládeže tedy jezdců do 18 let vybojovala bronz Martina Lissová na HH Golden Shiner. Za dvě kola neboli patterny dostala od rozhodčích 411 bodů. O pět bodů více měl stříbrný Vladimír Čejka v sedle valacha Stargunn. Zlato získala Radka Paverová, která na zkušeném hřebci SK Whizchic dokončila obě jízdy s hodnocením ve výši 417,5 bodu. V soutěži Junior určené pro čtyř až pětileté koně dokončili Dana Orlitová a Antonín Solanský šampionát se stejným skóre a dělili se o třetí příčku. V takovém případě mají jezdci možnost zvolit, že rozhodne los nebo rozjížďka. Tentokrát rozhodoval los a štěstí přálo Daně Orlitové, které tak s hřebcem BR Sparky Hollywood brala bronz. Pro titul vicemistra si s výsledkem 417,5 bodu dojel Pavel Orel v sedle valacha Stargunna. Výrazným rozdílem bezmála čtrnácti bodů porazil soupeře Lukáš Bruček, který si tak na hnědákovi Magico Gallo dojel pro zlato.

Pamatováno bylo také na jezdce zařazené v kategorii amatér. Mezi nimi vybojovala nejvyšší příčku dvojice Martina Lissová a HH Golden Shiner, jež za sebou nechala Theu Karasovou na druhém a Luďka Paveru na třetím místě. 

Vrcholem šampionátu byla soutěž seniorů. Na třetí pozici výsledkové listiny nastala bodová shoda a v tomto případě si jezdci zvolili, že absolvují namísto losování pořadí takzvanou rozjížďku. Ta nakonec rozhodla o tom, že pod stupni vítězů zůstal Marian Štihel s valachem SK Cocoas Legends. Třetí místo díky rozhodující jízdě obsadil Lukáš Brůček na Whizper To Me, jenž si tak do sbírky přidal další cenný kov. Velmi vysoké hodnocení 431,5 bodů získal v obou patternech Pavel Orel s valachem Star One Gun, který obsadil druhou příčku. Na 436 bodů dosáhl Lukáš Bruček s dalším ze svých koní, dlouholetým svěřencem Top Sail Pop. Mohl se tak radovat z dalšího mistrovského titulu v řadě. Kromě bronzu i zlata v kategorii a prvenství v kategorii junior byl také členem dvou nejúspěšnějších týmů. Mj. si z Kozlovic odvezl i cenu pro jezdce roku 2018. Zkrátka, Lukáš Brůček má za sebou opravdu vydařenou sezonu.

Nezkrácený video záznam mistrovství České republiky v reiningu najdete na našich stránkách www.equitv.cz.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE