reklama 11C

Miloslav Šimáček: Rozpis pro CAI-W chystáme, ale moc s tím nepočítám

ikonka

Přesně za čtvrt roku, od 2. do 5. července, by se v Nebanicích u Chebu měl konat tradiční Světový pohár spřežení. „Rozpis závodů máme připraven, necháme ho schválit, ale s otevřením hranic moc nepočítám,“ říká Miloslav Šimáček.
05.04.2020 18:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
V Nebanicích u Chebu by začátkem července měl proběhnout již 28. ročník mezinárodních vozatajských závodů, které jsou tradičně součástí Světového poháru čtyřspřeží. Čtvrt roku před termínem konání však pořadatelé kvůli pandemii koronaviru Covid-19 příliš optimističtí nejsou. 
 
„Když se neotevřou hranice, tak pořádat mezinárodní závody nemá cenu. Rozpis máme sice připraven, necháme ho schválit, ale s otevřením hranic moc nepočítám,“ říká Miloslav Šimáček. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Miloslav Šimáček: Přes čtyřicet let zasvěcených koním v Nebanicích

 
V úvahu pro něj nepřipadá ani zachování termínu pro národní soutěže. „O národní variantě neuvažujeme, neboť na to nejsou peníze. Město a kraj nám přispívají na mezinárodní závody, které mají svoji tradici a publicitu, což u národních soutěží není. Navíc, domácí závodníci to k nám mají většinou velmi daleko, a tak by účast nebyla taková, jakou potřebujeme. Ideální počet je 65 až 70 kočárů a vždy k nám naprostá většina účastníků jezdila ze zahraničí,“ pokračuje Miloslav Šimáček.
 
Přes pesimistické vyhlídky pro organizaci nebanického mítinku má letitý pořadatel a propagátor závodů spřežení radost z toho, jak se tato disciplína v České republice rozvíjí. „Je již opravdu hodně kočárů, které soutěží na národní úrovni. Mnoho vozatajů již ani neznám, jelikož kvůli zdravotním komplikacím se několik let na jiné závody osobně nedostanu. Mám však radost z toho, že se náš sport drží na slušné úrovni a ani v zahraničí naši reprezentanti nedělají ostudu. Nebyla to zbytečná práce, kterou jsme za ta léta do vozatajství věnovali,“ uzavírá Miloslav Šimáček.
 

PODCAST EQUITV: Petr Vlašic: Nejradši závodím v zimě. Pohádkové kočáry nemají brzdu

 
O osudu letošního ročníku CAI-W Nebanice by mělo být jasněji ještě v první polovině dubna.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE