reklama 11A

Martina Rydrychová zářila s poníky. Chce zpět do vysokého sportu

ikonka

Úspěchy sbírala Martina Rydrychová v sedle poníků na drezurních a parkurových závodech. Jezdkyně, která začínala v JK Rpety, se nyní připravuje se svou sedmiletou klisnou a postupně se spolu dostávají do vyšší úrovně v parkurovém skákání.
23.12.2022 11:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V okolí koní se pohybuje parkurová jezdkyně Martina Rydrychová zhruba jedenáct let. V devíti letech složila Zkoušky základního výcviku jezdce a obdržela jezdeckou licenci. Tím odstartovala její sportovní kariéra. 
 
Když se ještě vrátíme na začátek, jak postupně vznikalo spojení vás a koní a proč jste se rozhodla zůstat u tohoto sportu?
Dřív jsem o koně zájem nejevila, až mě jednou vzala kamarádka ke koním a zalíbilo se mi to natolik, že jsem u toho zůstala.
 
Vybavíte si svůj úplně první kontakt s koňmi a na kterém místě se dále odehrávaly vaše jezdecké začátky? 
Moje začátky začaly v JK Rpety, kam jsem zprvu dojížděla pouze jednou v týdnu. Ke koním mě přivedla kamarádka, která mě vzala do stáje se pouze svézt na poníka a následně mě v tom rodiče začali podporovat.
 
Které jezdecké disciplíně se věnujete nejvíce?
V současné době se věnuji pouze parkuru. V dětství jsem pár drezurních závodů absolvovala. Avšak i v nynější době je pro mě drezurní příprava důležitá.
 
Jak vzpomínáte na své první závodní zkušenosti a se kterým koněm jste je prožívala?
Moje první závodní zkušenosti nezačaly zrovna moc pozitivně. Měla jsem malého poníčka, který se všeho bál, a tak byl i oříšek se s ním vůbec ke skoku přiblížit a vždy to skončilo vyloučením. Později jsme se sehráli, stala se z nás dobrá dvojka a začali jsme sbírat první úspěchy v závodní kariéře.
 

Psali jsme: Koukala jsem se z kočárku, jak mamka jezdí, vzpomíná Anna Balcarová

 
Komu nejvíce vděčíte za to, kam jste v jezdeckém sportu dosud dostala? 
Začínala jsem v JK Rpety, kde se mi dostaly ty nejlepší základy, ze kterých čerpám dodnes. Dále přišel velký posun, když jsem začala dojíždět na soustředění k panu Vladimíru Mestenhauserovi. Poté také vděčím za přípravu Petru Maškovi, který mi předal cenné zkušenosti. V nynější době spolupracuji na přípravě mojí sedmileté kobylky s Michaelem Benešem.
 
Kdy se u vás dostavil takový ten první zásadnější úspěch a kterých dalších si osobně ceníte nejvíce? 
Zásadní úspěchy přišly v době, kdy jsem sedlala Dark Stara a Brieryhill Morwenu. Nejvíce si ale cením každého dobře odjetého parkuru s dobrým pocitem.
 
Zmínila jste své úspěšné koně. Patří mezi ty nezapomenutelné?
Ano, nejraději vzpomínám na svého ponyho Dark Stara. S ním jsem získala nejvíce zkušeností.
 
Máte nyní své vlastní koně? Co spolu máte již za sebou? 
Nyní mám svoji sedmiletou kobylku Provence, se kterou se budeme snažit, co nejlépe připravit na následující sezónu.
 
Jaké sportovní ambice jste měla ve vašich začátcích a jaké jsou vaše dnešní plány v jezdectví? 
Když jsem začínala, neměla jsem velké ambice se účastnit jezdeckých závodů. Později mě to však začalo natolik naplňovat, že jsem všechen svůj čas podřídila přípravě a následnému závodění. V dnešní době bych chtěla posunout svoji kobylku v kariéře a dostat se s ní do vyššího sportu tak, jako to bylo v době, kdy jsem sedlala své poníky.
 
Foto: poskytla Martina Rydrychová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE