reklama 11B

Denisa Kurelová měla koně jako jasnou volbu. Nic lepšího nenajdu, říká

ikonka

Zkušenosti z parkurových a drezurních soutěží nyní předává Denisa Kurelová mladým koním v soutěžích ve všestrannosti. Hodně se našla v práci s mladými koňmi, které připravuje ve svém vlastním zázemí domácí stáje ve spolupráci s Nicolou Grünthalovou.
07.12.2022 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Denisa Kurelová se koním věnuje od svých pěti let a o devět let později se rozhodla rozvinout i svou závodní kariéru převážně ve všestrannosti. „Koně, tak to byla jasná volba snad už od plenek. U koní jsem i nadále zůstala z jediného důvodu, nikdy už nic lepšího a zajímavější nenajdu,“ říká jezdkyně, jejíž první kontakt s koněm proběhl tradičně na jedné z poutí. „Ale když jsem byla malá, měli jsme také dva vlastní koně, na kterých mě můj tatínek učil jezdit,“ vzpomíná.  
 
Které disciplíny patří mezi vaše nejoblíbenější a jaké výkonnosti jste v nich dosáhla?
Věnuji se převážně všestrannosti, ve které jsem dosáhla úrovně CNC1*. Jezdila jsem pár let jen parkury do úrovně L*, ale ty nejsou takový adrenalin. Teď čerstvě se začínám věnovat drezuře s mým novým parťákem pětiletým fríským hřebcem. 
 
Kdy jste poprvé vstoupila do závodního kolbiště?
Moje první oficiální závody jsem absolvovala s koněm Sir William a bylo to v Hořovicích v roce 2014. 
 
Vzpomínáte ráda na nějakou ze stájí, v nichž jste působila?
Koně jsem měla ustájené v několika stájích, ale nejradši vzpomínám na JS Nesměň. Měla jsem tam ty nejlepší podmínky, a hlavně lidi okolo sebe. Nyní mám možnosti trénovat se svými koňmi v naší vlastní domovské stáji, jež se nachází v malé obci Barchovice v okrese Kolín. Nabízíme rovněž ustájení, výcvik a prodej koní. 
 

Psali jsme: Stoupne vám adrenalin a vyrážíte na trať, popisuje cross Bozděchová

 
S kým jste se nejvíce zdokonalila a posunula ve vaší výkonnosti?
Nejvíce vděčím Silvii Bouškové, ta mě posunula asi na vrchol mé kariéry. I když mě nutila jezdit hodně bez třmenů, za což jsem ji neměla ráda. Nyní spolupracuji s Nicolou Grünthalovou, která mi pomáhá hodně s mladými koňmi v přípravě. 
 
Kteří koně patří mezi ty nezapomenutelné pro vás?
Nejraději vzpomínám na koně jménem Sir William. Momentálně pro mě nejvíce znamená můj výjimečný čtyřletý hřebec Injoe-Lesthecio Rox, kterého mám od miminka. 
 
Kdo dále tvoří nyní váš tým ve stáji?
Nyní mám celkem sedm koní. Jednoho důchodce, tři sportovní koně, kteří mají za sebou svoji první sezónu, a také tři hříbata. 
 
Co je nyní vaší hlavní náplní v oblasti jezdeckého sportu? 
Aktuálně se věnuji především výcviku mladých koní a následnému prodeji. Mám velmi ráda práci s mladými koňmi a baví mě pozorovat jejich posun. 
 
O čem jste v začátcích snila a jak se to dále vyvíjelo?
Můj sen byl od začátku dostat se na evropský šampionát, což doufám, že se ještě někdy podaří a budu si to moci splnit. Naučila jsem se však hodně žít přítomností a radovat se z maličkostí, takže nějaké plány jsou a budeme dělat maximum abychom je splnili. 
 
Foto: Marcel Runštuk, Zuzana Zvěřinová / poskytla Denisa Kurelová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE