reklama 11D

Luka dohlásil koně do Českého derby. Amazing Gangster směřuje na míli

ikonka

Ve čtvrtek se přihlášky do klasických dostihů rozrostly o dvě zajímavé koně. Trenér Grzegorz Wroblewski dohlásil vítěze trialu do Velké jarní ceny, na seznamu kandidátů Českého derby přibylo nové jméno z Bošovic.
25.04.2019 14:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Tříletý hnědák Amazing Gangster, který zvítězil stylem start - cíl v Memoriálu profesora Václava Michala, byl podle očekávání dohlášen do Velké jarní ceny.
 
Hřebcův trenér Grzegorz Wroblewski po pondělním doběhu serveru Jezdci.cz řekl, že budoucnost zástupce stáje AMP Invest vidí ve sprinterských a později překážkových dostizích. "Na to, aby uspěl v trochu delších dostizích, musel by jít zezadu v koních a být v klidu. Možná bychom se o to mohli ještě pokusit na mílové trati, ale šance nejsou velké," prohlásil trenér s tím, že kůň postupně přejde ze sprintů do překážkových dostihů.
 
Během následujících 48 hodin však Wroblewski změnil názor. Ve středu prozradil serveru Fitmin, že plány Amazing Gangstera přehodnotil. "Konkrétní klasický dostih může v každém státě běhat jen jednou. Kvůli jeho hektické povaze by nebylo dobré nahánět ho ve sprinterských dostizích," citoval Wroblewského Fitmin.
 

Video: Vyhrál jsem a sázející bral 2,8 milionu eur. Občas to ale vře, říká Václav Janáček

 
Amazing Gangster ale není jediným koněm, který byl ve čtvrtek dodatečně přihlášen do některého z klasických dostihů.
 
Do Českého derby nově směřuje hnědák Ramssio ze stáje Hrubý, který při svém dubnovém vítězství v Mostě na 2200 metrů předvedl působivý speed.
 
Žák David Liška o synovi plemeníka Whippera po úspěchu v trojkové Ceně primátora města Mostu mluvil s velkým respektem. "Jemu je jedno, jestli je dostih rychlý nebo pomalý, umí se přizpůsobit. Jeho chvíle přijde na vytrvaleckých tratích," poznamenal úřadující český šampion na adresu svěřence Václava Luky mladšího.
 
Ze seznamu uchazečů o derby ve čtvrtek naopak zmizelo několik skloňovaných jmen. Mezi škrtnutými koňmi jsou Bobesh ze stáje Meridian, který vstoupil do letošní sezony ambiciózním startem ve francouzském listed, v únoru dohlášený debutant Svenson z DS Pegas i dosud nepojmenovaný svěřenec rakouské trenérky Tamary Richterové.
 
Jediným cizincem na přihláškách 99. Českého derby tak zůstává hnědák Golden Amiculus z tréninku Emmericha Schweigerta.
 
Z Velké jarní ceny byli tento týden škrtnuti druhý a třetí z nedělní Ceny trojročných žrebcov Arcturus a Filip, stejně jako účastník Memoriálu profesora Václava Michala Zamindarton.
 
 
Na snímku: Ramssio směřuje do Českého derby, foto: Martin Cáp




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE