reklama 11C

Lisa Röckener předvede v O2 areně spojení sportu a horsemanshipu

ikonka

Součástí doprovodné show při Global Champions Prague PlayOffs bude také mladá talentovaná jezdkyně Lisa Röckener. Ta se původně věnovala pouze jezdeckému sportu. Později přešla k horsemanshipu a v Praze ukáže spojení těchto dvou cest.
07.10.2019 20:31  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Lisa Röckener je čtyřiadvacetiletá jezdkyně, studuje sport a chemii na Magisteriu v Münsteru a je v závěrečné fázi svého studia. Je také samostatně výdělečně činná v oblasti "sociálních médií", podává tam zprávy o své každodenní práci, natáčí videa pro firmy o produktech a pořádá kurzy v oblasti práci s koněm ze země a jízdy bez uzdění. Kromě soukromých jezdeckých lekcí jezdí také více koní a představuje je i na závodech.
 
Když byla Lisa v juniorském věku, působila v perspektivním týmu všestrannosti. Po dlouhých letech ve sportu a mnoha krásných zážitcích ji na jinou cestu přivedl pád. Po těžkém pádu v této disciplíně si udělala pauzu a začala znovu s 3,5letým koněm jménem "Valoo". Vydala se tak na novou cestu. Chtěla se vrátit na závody, ale s koňmi stále pracuje jiným způsobem. Začala dělat práci ze země, se kterou nikdy předtím neměla žádné zkušenosti, spíše proti ní měla předsudky.
 
Lisa vyhrála talentovou soutěž v Kielu na Baltic Horse Show 2016. Má za sebou mnoha pokusů, neúspěchů, ale i úspěchů. Od té doby předvádí své umění práce s koňmi na nejrůznější akcích, závodech, festivalech a veletrzích. Je pro ni obzvláště důležité, aby soutěžní kůň mohl pracovat i jinak. Mezitím také závodí v parkurech až do stupně S a jezdí také drezuru a všestrannost.
 
Lisa při jejích vystoupeních ukazuje jak jízdu na hřbetě jejího závodního koně, tak volnou drezuru, při které kůň reaguje pouze na pohyb jejího těla. Kromě toho ukazuje prvky výcviku volné drezury a pracuje na prvcích jako „skákání přes švihadlo se zářivým lanem“, na koni, který cválá bez uzdy nebo jiných doplňků. Předvádí také skákání přes překážky, které drží lidé. 
 
Jejím přáním je, aby bylo možno společně propojit závodní jezdectví s horsemanshipem. Domnívá se, že obě disciplíny se mohou učit od sebe navzájem. 
 

Vše o show GC Prague PlayOffs najdete ZDE

 

Foto Photo Yvonne Voß, Dawina von Dieken, YV Photo-art



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE