reklama 11B

Lenka Kočí: Do opavské stáje jsem se vydala získat nové zkušenosti

ikonka

Nejen při Velkých cenách Českého skokového poháru se letos dařilo reprezentantce jezdecké stáje Opava Kateřinky Lence Kočí. V rozhovoru blíže představuje areál, jenž je také pravidelným hostitelem jednoho z kol domácí parkurové extraligy.
03.12.2021 11:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

Úspěšnou letošní sezonu má za sebou severomoravská reprezentantka Jezdeckého klubu Opava Kateřinky Lenka Kočí. Tento sportovní areál, jenž vlastní rodina Hruškových, se dokonce stal od loňského roku jejím novým působištěm. Došlo k přesunu vlastních sportovních koní a Lenka se rovněž stala pracovní jezdkyní v této stáji. „Chtěla jsem nasbírat další nové zkušenosti, takže jsem se s Jiřím Hruškou domluvila na spolupráci a odstěhovala jsem se do Opavy,“ říká Lenka Kočí. 
 
Co předcházelo vašemu příchodu do opavského jezdeckého areálu? 
Před příchodem do Opavy jsem trénovala s Josefem Kinclem. Dojížděla jsem s koňmi do jeho stáje, která se nachází ve Skalách u Rýmařova. Absolvovala jsem pod jeho vedením pravidelná soustředění a nějaký čas jsem tam trávila i o prázdninách. Měla jsem také možnost spolupracovat s Radkem Šídlem, ale ten spíše dojížděl k nám do naší rodinné domovské stáje. 
 
Jaké jsou základní parametry sportovní stáje v Kateřinkách? 
V areálu se nachází jezdecká hala a veliké pískové závodní kolbiště, kde se pravidelně v průběhu sezony pořádají parkurové závody té nejvyšší obtížnosti. Každý rok se zde odehrává mimo jiné jedno z kol Českého skokového poháru a bez tohoto placu bych si přípravu koní už dnes asi představit nedokázala. Kapacita stáje dosahuje přibližně čtyřiceti boxů. Momentálně máme lehce omezené využívání okolních terénů pro přípravu koní, jelikož se v této oblasti zrovna staví silniční obchvat. V objektu se dále nachází kolotoč pro šest koní, jednotlivé výběhy pro sportovní koně a nechybí ani velká pastvina pro chovné klisny. 
 

Psali jsme: Pokud zrovna nejím a nespím, tak jezdím, směje se Natálie Očenášková

 
Co je podle vás největší výhodou této stáje? 
Podle mého názoru je u nás největší výhodou možnost využívat jedno z největších kolbišť v České republice. Kvalitní povrch a skokový materiál nám umožňuje připravit koně do nejvyšších soutěží. Další výhodou je při dobrém počasí využívání výběhů a okolních terénů. 
 
Kolik času běžně trávíte ve stáji a jak vypadá váš každodenní program? 
Ve stáji trávím čas většinou od půl sedmé ráno. V zimě tam bývám přibližně do pěti hodin odpoledne a v letních měsících se má přítomnost ve stáji protahuje i do pozdnějších večerních hodin. Každý den pracuji přibližně se šesti až sedmi koňmi. V tuto chvíli jsem vedle studií i zároveň zaměstnanec stáje Opava Kateřinky a v práci mám koně své i koně zdejších klientů. 
 
Plánují se v areálu do budoucna nějaké změny, rozšíření či rekonstrukce? 
Vím pouze o jediné změně, a sice o dalším rozšiřování našeho závodního kolbiště. Tato úprava by měla být do jara hotová, čímž budou ještě o něco vylepšené podmínky pro pořádání závodů. 
 
Foto: poskytli Lenka Kočí a Zenon Kisza - FotoKisza.com



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE