reklama 11D

Hůlka: Na naší stáji se mi líbí její kompaktnost. Všechno je blízko

ikonka

Svou domovskou stáj v Korycanech nám představil jezdec a trenér Tomáš Hůlka. Equistable Korycany se nachází v dobré dojezdové vzdálenosti od Prahy a celý prostor je kompaktně uspořádaný. V plánu má rodina Hůlkových vybudovat další venkovní kolbiště.
29.09.2021 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Equistable Korycany je domovskou stájí parkurového a drezurního jezdce a trenéra Tomáše Hůlky, jenž je společně se svou maminkou i jejím majitelem. Jezdecký areál se nachází v obci Korycany, která leží nedaleko Odolena Vody, což je přibližně patnáct minut cesty od Prahy. 
 
Jaké zázemí a vybavení nabízí tento areál vaším klientům a koním? 
V našem jezdeckém areálu můžeme využívat jezdeckou halu o rozměrech 21x55 metrů a samozřejmě také dostatečně velikou venkovní jízdárnu se skokovým materiálem. Ve stáji se v této chvíli nachází přibližně čtyřicet koní a pro ně jsou zajištěny rozsáhlé výběhy. Do budoucna bychom rádi vybudovali lonžovací kruh a pokud půjde vše podle plánu, tak do několika let vytvoříme ještě jedno velké venkovní kolbiště. 
 
Jak dlouho už v tomto areálu se svými koňmi působíte a kde jste pobýval před příchodem na toto místo? 
Ve vlastním areálu působíme už přibližně čtvrtým rokem. Před příchodem do Korycan jsem měl ustájené koně v pražské stáji Gabrielka, následoval přesun do stáje v Rudné u Prahy a po škole přišla pracovní nabídka od paní Lucie Marešové v její drezurní stáji v Makotřasech. Poté jsem odešel za svými trenéry Kateřinou a Petrem Veselovskými, s nimiž jsem se tedy nakonec přestěhoval do vlastní stáje v Korycanech. 
 
Vaše stáj je tedy převážně zaměřena na jezdecký sport. Jak vypadá celé složení koní u vás ustájených? 
Ano, přesně tak. Většina koní v naší stáji je vedena k jezdeckému sportu a převážně tedy k parkurovému skákání. Já sám zde mám v tréninku čtrnáct koní mladých i více zkušenějších. Jsou u nás však ustájení i koně na rekreaci a máme tu majitele, kteří si rádi chodí jen do přírody na vyjížďky. 
 

Psali jsme: V případě Tomáše Hůlky nad fotbalem zvítězili parkur a drezura

 
Máte nějaké informace o původním využití tohoto objektu? 
Tuším, že v minulosti toto místo sloužilo k chovu hospodářských zvířat. Přibližně před dvaceti lety byl areál zrekonstruován a podmínky byly upraveny pro jezdecký sport a následně se zde vystřídalo několik majitelů. Před čtyřmi lety jsme jezdecký areál zakoupili a upravili si ho podle svých představ. 
 
Co je podle vás největší výhodou vaší jezdecké stáje? 
Největší výhoda našeho areálu je jednoznačně dobrá dostupnost z Prahy a okolí. Jsme uprostřed středních Čech, takže do většiny okolních velkých závodišť je to opravdu blízko. Mám na tomto místě moc rád celkovou kompaktnost, všechno je hned po ruce a není potřeba nic zbytečně obcházet a ztrácet tak čas. 
 
Kolik času vy osobně ve stáji trávíte a jak vypadá váš běžný denní program? 
S ošetřovatelkou se scházíme kolem osmé hodiny ve stáji u tabule, kde vymyslíme denní plán a jde se jezdit a lonžovat. Ve dvanáct hodin mají koně pauzu na oběd, stahují se z výběhů a následně pokračujeme s ježděním až do večerních hodin. Mezi tím se také zabývám tréninkem svých šikovných klientů, kteří se velmi aktivně účastní parkurových soutěží. 
 
Bez čeho byste se nemohl ve vaší stáji obejít a kvalitně připravovat své sportovní koně? 
Určitě bych se teď neobešel bez svého tatínka, který nyní vytváří nové překážky a celkově se stará o skokový materiál. Naši koně budou tedy určitě dobře připravení a v průběhu sezony se tato práce jistě zúročí.  
 
Foto: poskytl Tomáš Hůlka 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE