reklama 11C

Lars Kersten za sebou v Göteborgu nechal velká jména. Sebevědomí mu nechybí

ikonka

Kvalifikace skokového Světového poháru přinesla překvapení. Zvítězil Lars Kersten, který za sebou nechal jezdce z nejvyšších příček světového žebříčku. Porazil Von Eckermanna i Fredricsona. I další „papírově slabší“ účastníci trápili favority.
26.02.2024 12:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: Kim C. Lundin  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 

V neděli 25. února proběhla v Göteborgu poslední kvalifikace Světového poháru bodovaná do západoevropské ligy. Jako každý z takových mítinků přilákalo i švédské kolo řadu jezdců z nejvyšších pater světového žebříčku.
 
Nakonec se však z vítězství radoval teprve čtyřiadvacetiletý Lars Kersten z Nizozemska, který zatím podobného triumfu v kariéře nedosáhl. Slibné výkony podal ovšem v posledních týdnech na pětihvězdových mítincích už několikrát. Třeba při lednovém World Cupu v Amsterdamu, kde byl třetí ve Velké ceně.
 
Na pódiových pozicích za sebou nechal domácí superstar Henrika von Eckermanna a Pedera Fredricsona. Ti do stošedesátky nastoupili s těmi nejlepšími koňmi, které mají k dispozici.
 
„Viděl jsem Henrika a Pedera v mnoha rozeskakováních. Vím, že určitě umí být rychlejší než já. Ale myslím, že jsem byl pěkně rychlý. A nakonec se ukázalo, že to není snadné mě porazit,“ řekl sebevědomý Nizozemec. „Jsem vděčný své klisně, dala do toho sto procent,“ dodal na adresu dvanáctileté bělky jménem Hallilea.
 
Kersten v rozeskakování, do něhož postoupilo sedm dvojic, dojel s nulou a zapsal čas 35,44 sekundy. Druhý Von Eckermann s Kingem Edwardem byl o tři desetiny sekundy pomalejší. Třetí byl Fredricson v sedle valacha Catch Me Not S, který na vítěze ztratil půl sekundy.
 
V nejlepší desítce se promíchali jezdci ze světové špičky s „papírovými“ outsidery. Pátá například dojela Švédka Amanda Landeblad, která je až ve čtvrté stovce. Sedmý byl Johan Sebastian Gulliksen. Syn úspěšného norského reprezentanta Geira Gulliksena je zatím v rankingu dokonce na pozici 451. Až za nimi pak skončila taková jména jako Scott Brash, Harrie Smolders, Rolf Göran Bengtsson, Kevin Staut, Denis Lynch nebo Bertram Allen.
 
Göteborg byl poslední možností sbírat body do tabulky Světového poháru. Finále se bude konat společně s drezurou v polovině dubna v Rijádu.
 
 



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }