reklama 11D

Kvaš: Stát podporuje dostihy. Zrušení Velké pardubické je nepřípustné

ikonka

Dva dny poté, co se v tisku objevila kritika státního příspěvku na pořádání Velké pardubické, vydal Dostihový spolek tiskovou zprávu, v níž naznačil vstup nového partnera. Peníze od státu jsou podle náměstka primátora Petra Kvaše jedním ze zdrojů.
02.08.2019 10:05  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Záštita ministerstva zemědělství se netýká jen Velké pardubické, ale je podporou celého dostihového sportu. V tiskové zprávě Dostihového spolku Pardubice to uvedl náměstek primátora a místopředseda spolku Petr Kvaš.
 
Město Pardubice obdrží podporu ve výši 5 milionů korun formou záštity ministerstva zemědělství. Finanční prostředky jsou určeny na zajištění pořádání kvalifikací a Velké pardubické.
 
"Legendární dostih je tradicí, kterou se Pardubice a potažmo i Česká republika proslavila v zahraničí. Je dobře, že se stát postavil čelem k dostihovému sportu a finančně jej podpoří. Jde o záštitu, která ve svém důsledku není pouhou podporou Velké pardubické, ale také všech kvalifikačních dostihů a tím v konečném důsledku i rámcových mítinků, bez kterých by Velká pardubická nebyla. Je to podpora dostihovému sportu, a tedy i chovu dostihových koní, kteří díky tomu budou mít kde běhat a závodit,” prohlásil v tiskové zprávě Kvaš.
 
Velká pardubická se letos zařadila například po bok motocyklových závodů v Brně, které stát rovněž podporuje. Stejně jako v případě této akce se i přidělení státního příspěvku do Pardubic stalo předmětem kritiky. Například MF Dnes, list patřící do svěřenského fondu zřízeného premiérem Andrejem Babišem, ve středu napsal, že se Velká pardubická mění v "Cenu daňových poplatníků".
 

Čtěte více: "Velké zklamání". Jednání Loko Transu s Dostihovým spolkem skončilo

 
Kvaš o den později zdůraznil, že záštita od ministerstva zemědělství není náhražkou za generálního partnera, nýbrž dalším zdrojem financování a zajištění kvalitního programu akcí.
 
"Mrzí mě, že někdy i od obyvatel Pardubic zaznívají názory, že Velkou pardubickou bychom měli raději zrušit. S obrovskou úctou k práci a odkazu našich předků rozhodně nechceme podobné uvažování vůbec připustit. Proto hledáme podporu dostihového sportu na všech možných úrovních – na státní, regionální i privátní," dodal Kvaš.
 
Město Pardubice a Dostihový spolek a.s. podle tiskové zprávy jednali také o nové spolupráci na úrovni strategického partnera Velké pardubické. Jak nedávno informoval server Jezdci.cz, pět měsíců dlouhá jednání Dostihového spolku se skupinou Loko Trans skončila nezdarem.
 
"Jednání však probíhala i s jinými partnery a ta byla úspěšná," uvedl Dostihový spolek bez dalších podrobností.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE