reklama 11B

Hvězdný Pedro Torres na scéně při zduchovickém Working Equitation

ikonka

Ve dnech 21. a 22. září se konaly ve Zduchovicích mimořádné závody ve working equitation pod záštitou spolku Czech Society for Working Equitation. Hlavní hvězdou byl několikanásobný mistr světa Pedro Torres. Více se dozvíte v článku.
24.09.2019 15:50  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

Byly to v České republice historicky první kompletní závody working equitation s mezinárodní účastí. Nejvyšší třída Masters byla navíc třídou kvalifikační pro mistrovství Evropy v roce 2020. Řeč je o akci, která proběhla 21. a 22. září ve Zduchovicích.
 
Jak už název „Pedro Torres Academy Cup“ napovídal, tak tou největší událostí, v rámci těchto závodů, byla osobní přítomnost několikanásobného mistra světa, Evropy a nejvýznamnější osobností této disciplíny - Pedra Torrese. 
 
Vypsané byly tři nejvyšší třídy. Tedy třída S, P a Master.  Během tří dnů proběhly drezurní zkoušky a testy ovladatelnosti, dále napínavé testy rychlosti a také zábavné testy s dobytkem, které jsou tradiční součást závodů working equitation.  
 
Úkolem tohoto testu je oddělit označené tele od stáda a to za pomoci týmu, nebo jako jednotlivec. Nejlépe se při tomto testu dařilo německé jezdkyni Nadje Strechhahn s Farukem. 
 
Třídu S vyhrál český jezdec Richard Bogusch s Aromou.  Na druhém místě byla německá jezdkyně Vanessa Messthaler s koněm Hennessy Forever. Třetí byla Iris Lanzinger s Dadivou, kteří přijeli také z Německa.  
 
Třída P byla bodově velice vyrovnaná a rozhodl test rychlosti. Nakonec se na prvním místě umístila rakouská jezdkyně Alexandra Tassul s Cornellem 16. Druhé místo patřilo Stanislavě Kindlové s Faustem a třetí byla Nadja Strechhahn s Farukem. 
 
Ve třídě nejvyšší, Masters, zvítězila zkušená dvojice z Rakouska: Claudia Trummel a Ulisses.  Na druhém místě se umístila Lenka Šteklová s Ahotem a třetí byla německá dvojice Daniela Brandhofer a Distinto. 
 
Text: Lenka Šteklová, foto: Magdalena Straková



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE