reklama 11B

Kolik diváků se dostane do Pardubic? Dostihový spolek žádá o výjimku

ikonka

Dostihový spolek Pardubice čeká na verdikt ministerstva zdravotnictví, zda se bude moci zahajovacího mítinku v sobotu 20. června zúčastnit více než povolených 500 osob. Připraven je plán rozdělení areálu na několik sektorů.
10.06.2020 19:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Ostrý start zpožděné překážkové sezony obstará v sobotu 20. června Úvodní Cross Country Koroka. Zatímco propozice letošní pardubické premiéry byly zveřejněny už začátkem měsíce, divácký režim na zahajovacích dostizích zůstává zatím otevřený. V době konání mítinku bude stále platit maximální limit 500 osob na veřejných akcích, Dostihový spolek však požádal ministerstvo zdravotnictví a hlavní hygieničku o udělení výjimky.
 
Ve hře jsou dvě varianty - získání výjimky umožňující dostat na závodiště 1500 až 2000 osob, nebo možnost rozdělení závodiště na sektory a rozptýlení srovnatelného počtu diváků v různých částech areálu.
 
Rozhodnutí úřadů se očekává v řádu dní. "Pevně věřím, že budeme schopni pozvat na závodiště aspoň 1000 diváků. Uděláme pro to maximum," řekl na středeční tiskové konferenci ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller. Případný prodej vstupenek bude spuštěn v závislosti na verdiktu úřadů.
 

Čtěte také: Ukázal, jak se dobývají velké sny. Uhynul kultovní Gordon Lord Byron

 
Pardubický areál je podle Müllera pro případní sektorování koncipován příznivě. "Panu ministrovi jsme v rámci žádosti o výjimku dodali potřebné informace se scénářem rozdělení. Počítáme s tím, že 500 osob by mělo spadat do kategorie přímých účastníků dostihového provozu, který by byl oddělen v prostoru stájí, paddocku, vlastní tribuny a měl vstup na dráhu. Druhým sektorem by byly tribuny s koridory, pořadatelskou službou a dalšími opatřeními dle aktuálních hygienických pravidel. Prostor pro veřejnost je tady v Pardubicích skutečně velký, zřízení jednoho nebou dvou sektorů po 500 lidech považuji za zcela reálné," dodal Müller.
 
Omezení vynucená pandemií onemocnění Covid-19 si vynutila výrazné změny v  původně plánované termínové listině. Koronakrizi padly za oběť například tři ze čtyř původně plánovaných rovinových pátků. Čtveřice kvalifikačních dostihů na Velkou pardubickou bude nahuštěna do letních prázdnin. Prozatím je schválen termín první kvalifikace 4. července. Pro druhou kvalifikaci navrhuje Dostihový spolek datum 25. července, třetí a čtvrtá by měly následovat v srpnu.
 
"Není to pro zúčastněné stáje úplně ideální, ale jsou to termíny, k nimž jsme došli po pečlivém zvažování a konzultacích s Českou asociací steeplechase. Vše se odvíjelo od toho, aby zůstal zachován tradiční termín Velké pardubické druhou říjnovou neděli," vysvětlil Müller.
 
Předseda představenstva Dostihového spolku a.s. Petr Kvaš ve středu přiznal, že v době největší pandemické krize v březnu byla na pardubickém zastupitelstvu reálně na stole varianta letošní Velkou pardubickou nepořádat. "Pandemii padla za oběť celá řada špičkových sportovních akcí ve světě a situace v březnu byla poměrně nepřehledná. Mám radost, že dostihová sezona v Pardubicích nakonec proběhne, byť s termínovými změnami," řekl Kvaš.
 

Podcast s Martinem Srncem: Sednout nevyspalý na koně za miliony liber prostě nejde

 
Titulárním partnerem Velké pardubické zůstává Slavia pojišťovna. "Jako titulární partner dostojíme všem našim závazkům, které se tímto nijak nemění. Navíc hledáme další cesty, jak naši spolupráci rozšířit a podpořit tento krásný sport," ujistil generální ředitel Slavia pojišťovny Karel Waisser s tím, že společnost mimo jiné podpořila jeden z dostihů zahajovacího mítinku.
 
Hlavním partnerem dostihové sezony 2020 v Pardubicích se stal holding BICZ. "Partnerství s Dostihovým spolkem Pardubice je pro nás prestižní záležitostí. Vnímáme hluboký smysl podpory celého dostihového sportu, protože jde nejen o sportovní disciplínu a výjimečnou společenskou událost, ale také o cennou tradici, která je součástí evropských kulturních hodnot. Vzhledem k tomu, že se nacházíme v nelehké době, vnímám naši spolupráci jako o to přínosnější a důležitější," uvedl Milan Filo, předseda představenstva holdingu BICZ. 
 
Zahajovací mítink bude živě přenášet kanál ČT Sport, který 20. června chystá od 15:30 osmdesátiminutový přímý přenos.
 
 
Foto: Ivan Krejza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE