reklama 11B

KMK startuje podle plánu. Vypsáno je pro skoky, drezuru i všestrannost

ikonka

Ačkoli to před pár dny nebylo vůbec jisté, chovatelský seriál Kritérium mladých koní bude zahájen dle původního časového plánu, tedy ve středu 20. května. Přihlášku do seriálu je možné odevzdat při prvním kole, které proběhne namísto Hořovic v Písku.
05.05.2020 16:10  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Na svých webových stránkách oznámila Asociace svazů chovatelů koní České republiky, že se startem chovatelského seriálu Kritérium mladých koní 2020 se počítá dle původního časového harmonogramu, a to s drobnou změnou. Prvními pořádajícími nebudou Hořovice, ale Zemský hřebčinec v jihočeském Písku. Druhou kvalifikaci budou již hostit dle rozpisu Nové Zámky u Litovle. 
 
Stejně jako v loňském roce platí, že majitel koně je povinen jej před prvním startem v seriálu KMK přihlásit prostřednictvím VYPLNĚNÉHO FORMULÁŘE, který odešle na emailovou adresu kmk@aschk.cz. Avšak vzhledem k letošní situaci bude tolerováno odevzdání přihlášky přímo na místě při konání úvodního kola v Písku, kde z tohoto důvodu budou přítomni zástupci ASCHK.
 
Dále platí, že povinná uzávěrka přihlášek je tři dny před závody a u skokových KMK také minimum padesáti přihlášených koní do závodů. Při každé ze seriálových mítinků bude možné zapsat klisny do plemenné knihy českého teplokrevníka, což je podmínka pro splnění podmínek příspěvku, zatímco hřebci musí být zapsáni do registru potenciálních plemeníků – obojí zajišťují inspektoři chovu. 
 
Dle zveřejněných informací lze očekávat také změnu u termínu finále KMK v drezuře, konkrétně posun o týden později kvůli přesunu mistrovství České republiky seniorů v drezuře. Novinkou pro letošní rok je KMK ve všestrannosti.
 

Zásady pro soutěže Kritérium mladých koní v roce 2020 ke stažení zde.

 

Přehled kvalifikačních kol a finále KMK 2020

 

Skoky:

 

1. polovina
20. 5. 2020 Písek
27. 5. 2020 Nové Zámky
17. 6. 2020 Ptýrov
 
2. polovina
9. 7. 2020 Hradišťko u Sadské
22. 7. 2020 Opava
29. 7. 2020 Zduchovice
12. 8. 2020 Písek
 
Finále
4. - 6. září 2020 ZH Písek
 
Pracovní komise KMK schválí k jednotlivým kolům komisaře, kterými v roce 2020 budou: 
Roman Drahota, Vladimír Hruška, Jan Chýle a Luboš Kozák
 

Drezura:

 

5. 6. 2020 Písek
25. 7. 2020 Hradišťko u Sadské
 
Finále:
11. - 13. září 2020 Hradišťko u Sadské
 

Všestrannost

 

Finále
5. - 6. 9. 2020
 
Zdroj: tisková zpráva ASCHK ČR
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE