reklama 11C

Finále drezurních KMK v Hradištku: Téměř 82 procent pro Serenu!

ikonka

Od čtvrtka 19. do neděle 22. září se konala v areálu JŠ Equus Kinsky v Hradištku u Sadské tři drezurní finále, kdy se během celého mítinku na obdélníku předvedla téměř stovka koní. Absolutně nejvyšší hodnocení získala při KMK šampionka pětiletých.
23.09.2019 14:18  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A

Již ve čtvrtek 19. září se otevřely soutěžní drezurní obdélníky a to konkrétně kategorii čtyřletých koní v rámci finále chovatelského seriálu Kritéria mladých koní, druhé kolo čtyřleté čekalo v pátek a o víkendu volně navazovali koně pěti a šestiletí.
 
V kategorii čtyřletých zářili koně reprezentující ArtDressage Stable - patřily jim totiž všechny tři medailové pozice! Vítězství získal syn úchvatného plemeníka Totilas, hřebec Tempelhüter, který pochází z matky po Fürst Grandios, předváděný svou majitelkou Xeniou Belaia. Rozhodčí jej ohodnotili výsledkem 78,3 procenta. Druhou a třetí příčku obsadili svěřenci Jan Zamce. Stříbro získal holandský valach Kajool po Everdale z matky po Vivaldi se 76,5 procentem, bronz pak hannoverská klisna Nerine po Negro z matky po Prestige VDL s výsledkem 71,7 procent.
 
Mezi pětiletými zaujala sbor rozhodčích nejvíce oldenburská klisna Serena po Destano z matky po Sandro Hit vedená Terezou Hábovou. Tato dvojice získala absolutně nejvyšší hodnocení z celého mítinku, konkrétně nedělních 81,8 procent! Ve výsledku pak dvojice získala 81,4 procent a zvítězila naprosto bezkonkurenčně. Druhé místo připadlo klisně First Love po Fürstenball z matky po Londonderry v sedle se Sabinou Brettovou, a to s výsledkem 75,6 procenta, třetí pak valachovi Jive po Fairytale z matky po Zeoliet s Darinou Rosůlkovou za 74,2 procenta.
 
Šestileté ovládla slovenská klisna Lilit po Jericho z matky po Aktion, kterou předvedla Kamila Kotyzová s výsledkem 75,1 procenta. Velmi dobře se předvedla rovněž klisna se skokovým původem a účastnice skokového finále KMK, česká klisna Cordelie po hřebci Lordanos z matky po Cordalme sedlaná svojí majitelkou Petrou Charvátovou, společně získaly hodnocení 69,7 procent. Třetí příčku obsadila dvojice Karolína Šimáčková a valach Tango 12 po hřebci Diamante z matky po Florestano s výsledkem 69,1 procent.
 
Kromě finále Kritérií mladých koní se na Hradištku konala také další významná finále: "V rámci Národního drezurního poháru ČJF dětí a juniorů jsme měli možnost shlédnout nejdříve finálová kola dětí na ponících od jedenácti do třinácti let, potom od čtrnácti do šestnácti let, děti na velkých koních, juniory a také tři kola finále Paradrezurního poháru v rámci soutěží Individual, Team a Freestyle. V neděli se také jezdci měli možnost předvést v divácky velice zajímavých volných sestavách," shrnula další dění členka pořadatelského týmu Libuše Půlpánová, která by ráda po čtyřdenním drezurním maratonu vyjádřila všem zúčastněným srdečné díky.
 
"Poděkovaní  patří  všem soutěžícím za účast na závodech, ukázkové a velice disciplinované chování, včasné nástupy a velkou ochotu spolupracovat s pořadateli. Poté bychom rádi poděkovali všem rozhodčím za perfektní hodnocení v jednotlivých soutěžících, velkou trpělivost a úžasnou atmosféru, která se šířila celým areálem. Pochvala  patří rovněž veškerému personálu závodů za rychlost a ochotu. Prvními dvěma dny závodu nás velice mile provedl pan moderátor Jan Matuška, další dny se střídala Lena Arava Novotná, Štěpánka Samková a já osobně. Celými závodními dny nás provázelo krásné prosluněné počasí. Všichni, kdo s čajem v ruce zabaleni do deky zvládli projít chladivým ránem, se pak celý den vděčně vyhřívali na příjemných slunečných paprscích. V nedělních podvečerních hodinách mnozí odjížděli hodně unaveni, ale většina spokojena a s plány na příští závodní sezonu," neštřila chválou Libuše Půlpánová, která zároveň všechny zve do Hradištka na finále skokového seriálu Champions Tour, které se již od pátku 27. do neděle 29. září.
 
Kompletní výsledky finále KMK najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Výsledky Národního drezurního poháru a finále Paradrezurního poháru najdete ZDE.
 
Foto archiv Terezy Hábové




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE