reklama 11D

KMK Nové Zámky: V nejstarších kategoriích kralovali Mama Lou a Cannor

ikonka

Týden po prvním kole skokového Kritéria mladých koní v Písku se chovatelský seriál přesunul do areálu Jezdeckého klubu Dvora Nové Zámky pár kilometrů od Litovle, kde se dohromady ve všech kategoriích představilo na šedesát klisen, hřebců a valachů.
27.05.2020 19:00  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Druhé skokové kolo Kritéria mladých koní se odehrálo ve středu 27. května v areálu Dvora Nové Zámky u Litovle a v tradičních šesti kategoriích se představilo v průměru po deseti koních. Nejslabší soutěží byly šestileté klisny, kde bylo nahlášeno pouze pět startů, nejpočetnější byli naopak čtyřletí hřebci a valaši. Odstartovalo jich třináct. Řada jezdců představila během tohoto dne více svěřenců, a tak měla v malém počtu napilno.
 
To se týkalo především Zdeňka Žíly, který v druhém kole KMK předvedl celkem sedm mladých koní a s šestiletým Cannorem (Cannavaro x Catango Z) dokonce dosáhl vítězství v nejstarší kategorii hřebců a valachů, a to s hodnocením 8,7; 8,6; 8,6. Vítězkou šestiletých klisen se stala Mama Lou (Magnus Romeo x Pit I) v sedle s Jakubem Ludvíkem ohodnocená body 8,4; 8,6; 8,0.
 
Mezi pětiletými hřebci a valachy byl vyhodnocen jako nejlepší Polydoor van den Dries (Comme II Faut x Va-Vite) vedený Jiřím Hruškou a stejně staré klisny ovládla Linzi (Lantino x Cartouche) s Miloslavem Příhodou. V nejmladších kategoriích se nejlépe předvedl Classic Balou (Clintons Hear x Balou du Rouet) v sedle s Miroslavou Škanderovou a klisna Ceremonie Fitmin (Winningmood van de Arenberg x Sandreo) s Markem Hentšelem.
 
Kompletní výsledkové listiny najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Foto Zenon Kisza - fotokisza.com



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE